UŽICE STIPENDIRA SREDNJOŠKOLCE: Neka se spreme studenti

N. J.

16. 09. 2024. u 10:43

Grad Užice je otvorio konkurs za stipendiranje učenika srednjih škola, a pravo učešća imaju đaci srednjih škola koji potiču iz porodica sa troje i više dece, kao i učenici srednjih škola sa intelektualnim poteškoćama i invaliditetom.

УЖИЦЕ СТИПЕНДИРА СРЕДЊОШКОЛЦЕ: Нека се спреме студенти

Ministarstvo kulture

Prijave je moguće dostaviti do 1. oktobra tekuće godine, dok će konkurs za talentovane studente biti objavljen u oktobru.

- Pravo učešća imaju učenici sa prebivalištem na teritoriji grada Užica najmanje pet godina, neprekidno, pre datuma objavljivanja konkursa. Za talentovane učenike uslov je i ostvarena prosečna ocena u prethodnoj školskoj godini najmanje 4.80 i učešće na takmičenjima u prethodnoj školskoj godini koje je rezultiralo osvajanjem prvog ili drugog mesta na okružnom takmičenju, prvog, drugog ili trećeg mesta na republičkom takmičenju ili jednog od prvih pet mesta na međunarodnom takmičenju – saopštila je užička gradska uprava - Pritom, osnov za dodelu stipendija su samo nagrade osvojene na takmičenjima koja su obuhvaćena Kalendarom takmičenja i smotri učenika osnovnih škola i Kalendarom takmičenja i smotri učenika srednjih škola, koje donosi Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Sportske nagrade su osnov za dodelu stipendije ukoliko su osvojene na takmičenjima koja su obuhvaćena Kalendarom uz dodatne uslove, da je u pitanju takmičenje u pojedinačnim sportovima i da je učenik učestvovao na takmičenju kao predstavnik škole koju pohađa.

Srednjoškolci iz porodica sa troje i više dece mogu konkurisati sa ostvarenom prosečnom ocenom u prethodnoj školskoj godini najmanje 4.80. Učenici srednjih škola sa intelektualnim poteškoćama moraju imati prosečnu ocenu u prethodnoj školskoj godini najmanje 3.50. Uslov za učenike sa invaliditetom je ostvarena prosečna ocena u prethodnoj školskoj godini najmanje 4.00.

Obrazac prijave može se preuzeti u pisarnici Gradske uprave ili na , internet stranici Grada Užica.

U prethodnoj školskoj godini pravo na stipendiju grada Užica ostvarilo je 135 učenika, koji su u deset mesečnih rata dobijali po 8.550 dinara, dok je iznos za ovu godinu 9.580 dinara. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno