NEDELJA SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE U KRAGUJEVCU: Održan taktičko-tehnički zbor

V. Hadžić

16. 09. 2024. u 17:02

Sektor za vanredne situacije ove godine obeležava 15 godina postojanja. Uprava Kragujevac, koja broji oko 4000 pripadnika, tim povodom je održala taktičko – tehnički zbor na kome je prikazana profesionalna oprema i predstavljeni učesnici akcija zaštita i spasavanja.

НЕДЕЉА СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У КРАГУЈЕВЦУ: Oдржан тактичко-технички збор

Foto : V.H.

Dani Sektora za vanredne situacije Uprava Kragujevac počeli su  akcijom dobrovoljnog davanja krvi za potrebe Službe za transfuziju KBC Kragujevac. U toku je i petodnevna obuka za specijalizovane jedinice civilne zaštite sa licima koja već imaju određena predznanja, a predavači su profesionalaci iz Uprave za vanredne situacije.

- Iza nas je težak letnji period u kome su pripadnici Uprave za vanredne situacije i vatrogasno spasilačke brigade imali 1178 intervencija, a samo u avgustu 241 zbog visokih temperatura. Sa ljudstvom i opremom spremni smo da u svakom trenutku odgovorimo na bilo koju vanrednu situaciju ili događaj koji mogu da nastanu i to samo ne samo na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga već i cele Republike Srbije – rekao je pukovnik Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac.

Foto : V.H.

 

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije su tihi i nevidljivi heroji bez kojih ne možemo, a svaki njihov posao je veliki podvig - rekla je Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga. Proslavili su se u izvlačenju povređenih iz ruševina zemljotresa u Turskoj, gasili požare u Grčkoj, Aranđelovcu i na drugim lokacijama.

Grad Kragujevac donirao im je dron za gašenja šumskih požara, gradi se nova zgrada na obodu grada, a zbog brzine intervencija traži se rešenje za još jednu lokaciju.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu