ZNANJE JE "ALAT" BUDUĆNOSTI: Svečani prijem 66. generacije studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

01. 10. 2024. u 14:28

POVODOM početka akademske godine na Pravnom fakultetu (PF) Univerziteta u Novom Sadu danas je u amfiteatru te visokoškolske ustanove priređen svečani prijem za studente 66. generacije.

ЗНАЊЕ ЈЕ АЛАТ БУДУЋНОСТИ: Свечани пријем 66. генерације студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду

Pres služba Grada Novog Sada

Njima su sreću i uspeh u predstojećim četvorogodišnjim studijama poželeli predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, gradonačelnik Milan Đurić, kao i predstavnici pravosuđa i uprave PF.

Gojkovićeva, koja je studije prava završila baš na novosadskom fakultetu, poručila je najmlađim visokoškolcima da u ovom vremenu ubrzanog tehnološkog napretka što više čitaju knjige i da marljivo uče.

- Veštačka inteligencija je jedno a čitanje knjiga je nešto potpuno drugo. Tako ćete postati prave ličnosti, zrele, da jednog dana budete advokati, tužioci, sudije, pravobranioci – rekla je predsednica Pokrajinske vlade i dodala da je širok spektar zanimanja kojima mogu da se bave kad završe ovaj fakultet.

Gradonačelnik Đurić, takođe nekadašnji diplomac PF u Novom Sadu, čestitao je fakultetu na 551 upisanom studentu prve godine i naglasio da je veoma važno to što mladi danas uviđaju značaj pravnih nauka i pravo prepoznaju kao svoj životni poziv.

- Kažem poziv a ne posao, jer smatram da ste vi budući čuvari demokratije i vladavine prava. Vi ste budućnost i temelj našeg grada i naše države – poručio je Đurić studentima.

Najmlađe akademce pozdravili su i predsednik Apelacionog suda Darko Tadić, glavni javni tužilac Apelacionog tužilaštva Tatjana Lagumdžija, predsednik novosadskog ogranka Advokatske komore Vojvodine Srđan Dobrosavljev i Dekan PF prof. dr Tatjana Bugarski.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NOVA PRILIKA ZA MLADE U NIS-U: Peta sezona programa „NIS ENERGY”