"SENI PREDAKA UVEĆ ĆE BITI SA NAMA": Kraj Spomen kosturnice u Vranju odata pošta poginulima u Prvom svetskom ratu

J. S.

04. 10. 2024. u 15:35

U okviru obeležavanja 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, ispred Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju, odata je danas pošta poginulima iz Vranja i okoline.

СЕНИ ПРЕДАКА УВЕЋ ЋЕ БИТИ СА НАМА: Крај Спомен костурнице у Врању одата пошта погинулима у Првом светском рату

Foto: J.S.

O stradanju srpskog naroda u Velikom ratu govorila je i Olivera Đorđević, predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

- Naš zadatak jeste da čuvamo i negujemo patriotizam i da mlade generacije vaspitavamo u duhu rodoljublja, jer će seni naših predaka uvek biti sa nama - rekla je predsednica udruženja.

Na Spomen kosturnicu, vence i cveće su položili gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Siniša Nikolić sa saradnicima, narodni poslanici Dragan Nikolić, Goran Nikolić i Slobodan Petrović, zamenik predsednika gradske opštine Vranjska Banja Marko Nikolić, delegacije Policijske uprave Vranje, Centra BIA Vranje, Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine, SUBNOR-a, Vojnih penzionera, Srpskih ratnih veterana i Pokreta veterana.

Pomen poginulima služio je vladika vranjski Pahomije sa sveštenstvom. U programu su nastupili Gradski mešoviti hor i glumac vranjskog Pozorišta Nikola Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?