U KIKINDI ODRŽAN „ŠKEMBE FEST“: Učestvovali i Hrvati koji od škembeta prave čak i sarmu

Рада Шегрт
Rada Šegrt

07. 10. 2024. u 12:01

Peta po redu kulinarska manifestacija „Škembe fest“ održana u subotu, 5. oktobra, u Kikindi, na šetalištu Staro jezero. Takmičarskog je karaktera, a varjače su ukrstile 32 ekipe iz Hrvatske, Rumunije, Mađarske i naše zemlje, što je rekordan broj do sada.

У КИКИНДИ ОДРЖАН „ШКЕМБЕ ФЕСТ“: Учествовали и Хрвати који од шкембета праве чак и сарму

Foto: R. Šegrt

Ovaj put dogodilo se iznenađenje, jer je najbolje jelo, koje više vole muškarci, skuvala žena, Kikinđanka Brankica Miškov, predsednica udruženja obolelih od multiplaskelroze. Iznenađenje je i to što je ona prvi put priprema ovaj specijalitet, koji zahteva dugu pripremu i više sati kuvanja. Drugo mesto osvojila je ekipa kikindskih planinara pod imenom „Pesak“, a treći je bio Srđan Jerinkić, takođe Kikinđanin.

Foto: R. Šegrt

Muškarci više vole škembiće

Iz Hrvatske su učestvovale tri ekipe, a Zdravko Andri iz Garešnice otkrio je da se kod njega u restoranu škemići, odnosno fileki služe svaki dan, a od škembete prave čak i sarmu i kobasice.

Foto: R. Šegrt

Škembići se dugo pripremaju i dugo kuvaju

Pokretač i organizator ove gurmanske manifestacije je Kikinđanin Milorad Šibul, ljubitelj ove hrane, koji tvrdi da su škemići vojvođansko jelo jednako kao i majuške, švargle, čvarci, šunke i kobasice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub