ZA DOGODINE DOGOVOREN POČETAK RADOVA NA DUNAVSKOM ULAZU U SRBIJU Bezdan dobija novu marinu

J. L.

13. 10. 2024. u 20:00

IZGRADNjU marine u Bezdanu finansiraće Ministarstvo turizma i omladine, a ona će - zahvaljujući masovnijem dolasku gostiju - otvoriti perspektive za dalji razvoj svih grana privrede. Početak radova očekuje se početkom iduće godine, a trebalo bi da im predstoji proglašenje lučkog područja.

ЗА ДОГОДИНЕ ДОГОВОРЕН ПОЧЕТАК РАДОВА НА ДУНАВСКОМ УЛАЗУ У СРБИЈУ   Бездан добија нову марину

Foto: Grad Sombor

- Ovo je jedan od najvećih turističkih projekata našeg grada, ali tu ne želimo da stanemo - poručuje prvi čovek Sombora Antonio Ratković.

Kako navodi, cilj je da ovakvim projektima budu obuhvaćena i sva ostala naseljena mesta, da bi tokom narednih godina bilo realizovano još više sadržaja na Velikom bačkom kanalu.

- Dražava će u potpunosti snositi troškove gradnje na teritoriji Bezdana, dok će lokalna samouprava u Somboru pripremiti projektnu dokumentaciju. Potom ćemo, po sistemu "ključ u ruke", za dve godine izgraditi potpuno novu marinu koja će, faktički, biti ulaz u Srbiju sa dunavske strane. Ovo je velika razvojna šansa i mi ćemo je svakako iskoristiti - poručio je državni sekretar u Ministrastvu turizma i omladine Uroš Kandić.

Ističe i da je već ugovorena i izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa u Banoštoru - takođe na Dunavu, ali u opštini Beočin - uz gradnju objekata za nautički turizam u Donjem Podunavlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA: Gledao je Đokovića, nije uspeo da se sakrije, evo o kome se radi (FOTO)