ZAJEDNIČKA OPREDELJENOST POBOLJŠANJU ŽIVOTA SVIH GRAĐANA: Sastanak ministarke Žarić Kovačević i Mitrovića

J. S.

14. 10. 2024. u 14:43

V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Nenad Mitrović sastao se u Beogradu sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Jelenom Žarić Kovačević sa kojom je razgovarao o situaciji u ovim opštinama.

ЗАЈЕДНИЧКА ОПРЕДЕЉЕНОСТ ПОБОЉШАЊУ ЖИВОТА СВИХ ГРАЂАНА: Састанак министарке Жарић Ковачевић и Митровића

Foto: Koordinaciono telo

Na sastanku su posebno razmatrane teme koje se odnose na položaj građana Preševa, Bujanovca i Medveđe, te položaj nacionalnih manjina i poboljšanje kvaliteta života svih građana, kao i sveukupan razvoj ovih opština.

Nenad Mitrović upoznao je ministarku Žarić Kovačević sa aktuelnim dešavanjima i projektima koji se sprovode u tri opštine, kao i sa planiranim merama i aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu u prioritetnim oblastima.

Posebna tema razgovora bila je i jačanje kapaciteta opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u pružanju usluga građanima, uključujući digitalizaciju i modernizaciju rada opštinskih uprava. 

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu dodatna pažnja posveti i fokus stavi na manje razvijene lokalne zajednice, te na razvoj administrativnih kapaciteta lokalnih samouprava sa juga, stručnom usavršavanju zaposlenih službenika, ulaganje u znanje i lične veštine, te profesionalni razvoj i napredak, budući da su kvalitetni ljudski resursi i kadrovi najvažniji za funkcionisanje i modernizaciju uprava na lokalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)