NOVA FABRIKA STIŽE U NOVI SAD: Gradonačelnik Đurić u Šangaju posetio fabriku SHAC i potpisao ugovor o gradnji preoizvodne hale (FOTO)

Lj.P.

19. 10. 2024. u 15:11

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić, tokom radne posete NR Kini, posetio je automobilsku industriju SHAC u Šangaju, koja planira da iduće godine otvori fabriku u Novom Sadu. U novoj fabrici, koja će proizvoditi šasije za evropsko tržište, bio bi obezbeđen posao za 150 Novosađana. Tokom boravka u Šangaju, Đurić je sa rukovodstvom kompanije potpisao ugovor za gradnju proizvodne hale u kojoj bi se proizvodile šasije za automobilsku industriju.

НОВА ФАБРИКА СТИЖЕ У НОВИ САД: Градоначелник Ђурић у Шангају посетио фабрику СХАЦ и потписао уговор о градњи преоизводне хале (ФОТО)

FOTO: Pres služba Grada

FOTO: Pres služba Grada

- Reč je o vrlo značajnoj investiciji za Novi Sad. Osim što će biti obezbeđen posao za 150 Novosađana, SHAC će doprineti rastu BDP-a, ali i povećanju prihoda za lokalnu samoupravu od poreza na imovinu i poreza na zarade - rekao je Đurić. - Osim toga, dolazak ove veoma značajne fabrike unaprediće globalnu poziciju Novog Sada, jer će to biti prva fabrika koju SHAC otvara na teritoriji Evrope. Očekujemo da fabrika bude otvorena krajem 2025. godine.

FOTO: Pres služba Grada

Šangajska fabrika SHAC (Shanghai Huizhong Automotive Manufacturing) proizvodi i plasira na tržište teške kamione i autobuse, kao i kombi vozila sa zvučnim osvetljenjem, mini autobuse. Osnovana je 1992., a koreni proizvodnje kamiona sežu u 1958. godinu, kada je u Kini sastavljeno prvo vozilo te vrste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona