PRANJE I DEZINFEKCIJA REZERVOARA ZA VODU U NOVOM SADU: Moguć slabiji pritisak od srede, 30. oktobra, do petka, 8. novembra

Lj.P.

28. 10. 2024. u 12:22

RADNICI novosadskog JKP "Vodovod i kanalizacija" u sredu, 30. oktobra, počinju sa radovima na održavanju novog rezervoara u Fabrici vode, zbog čega postoji mogućnost povremeno slabijeg pritiska i minimalnog zamućenja vode u distributivnom sistemu, od 3. oktobra do petka, 8. novembra.

ПРАЊЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЈА РЕЗЕРВОАРА ЗА ВОДУ У НОВОМ САДУ: Могућ слабији притисак од среде, 30. октобра, до петка, 8. новембра

Foto S.K.

Reč je, kako navode u ovom preduzeću, o kompleksnom poslu koji iziskuje vreme jer je neophodno potpuno pražnjenje rezervoara, pranje, pregled unutrašnjosti ispravnosti rezervoara, dezinfekciju i ispiranje. To su redovni periodični radovi koje je neophodno uraditi u zakonom predviđenom roku.

Nakon što se završi proces dezinfekcije i ispiranja, počinje ponovno punjenje rezervoara i njegovo uključivanje u redovan eksploatacioni režim. Pored ulaganja u nove sisteme, neophodno je i redovno održavanje postojećih, a sve sa ciljem stabilnog vodosnabdevanja Novog Sada.

Posle završetka dezinfekcije i ispiranja novog rezervoara, u planu je da se do kraja kalendarske godine isti posao obavi u Starom rezervoaru na Fabrici vode.

- Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje jer su navedeni radovi neophodni zarad sigurnijeg i stabilnijeg vodosnabdevanja - ističu u "Vodovodu" -  Ovi poslovi su deo planskog unapređenja tehničkog sistema kojima se obezbeđuje: stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, veći protok vode kroz dovodnike u pogonu za preradu i visok nivo kvaliteta vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA NIJE U REDU SA TIM?: Čuveni teniser otkrio kada bi Novak Đoković mogao da završi karijeru