ŠLJIVA PODBACILA U JADRU: Voćke jedva i za slatko
U LOZNIČKOM kraju teško da će biti šljive i za slatko, a kamoli za rakiju „meku“ ili „prepečenicu“, dok je džanarika odlično ponela.

Foto: V.Mitrić
Vlastimi Todorović, proizvođač šljive i rakije iz zaseoka Radinkovača, u selu Korenita, kaže da od 10.000 voćki, koje je marljivo održavao, „neće biti skoro ništa, a u proseku berićet je, kod većine ovdašnjih voćara, manji za 3 četvrtine“!
- Katastrofalni su, za šljivu, bili mrazevi u aprilu i nekoliko talasa grada -kaže Todorović, ističući da će biti veliki problem da nabavi šljivu iz drugih delova Srbije.
- Ovo voće kod nas odlično rađa, ali je podbacilo kao nikad, a na našu žalost, tako je i u šivarskim krajevima kao što su Blace i Podgorina, „prestonica šljive“.
I oni koji imaju šljivu ne znaju otkupnu cenu, koja će biti, eventualno, poznata sredinom akgusta.Lane je prva klasa plaćana 12, a druga do 25 dinara.
Ratko Petrović, na slici, nabrao je nekoliko gajbi šljive kod rođaka u Gornjem Jadru.Pažljivo ih prebira, odbacuje one koje su, eskresno, istrulile.Kaže da će biti tek za slatko i džem za njegovu porodicu.Nema ništa, kako ističe, za pečenje rakije…

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

VELIKE DEVOJKE: Federerove ćerke više nisu male - lepe bliznakinje, vidite na koga liče (FOTO)
PORED njih dve, Rodžer Federer je otac dvojice dečaka - Lea i Lenija.
22. 07. 2025. u 17:19
Komentari (0)