KAD BIROKRATIJA VODI KOLO: Autobuska stanica u Kraljevu čeka - presudu

G. ĆIROVIĆ

30. 07. 2020. u 17:30

ZBOG veoma zamršenih i još nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, Autobuska stanica u Kraljevu je već duži niz godina prepuštena potpunom nemaru i propadanju zbog kojeg mnogi žitelji grada na Ibru tvrde da predstavlja svojevrsno ruglo.

КАД БИРОКРАТИЈА ВОДИ КОЛО: Аутобуска станица у Краљеву чека - пресуду

Foto G. Šljivić

Iako bar dve decenije naprosto vapi za potpunom rekonstrukcijom, ovaj posao odlaže činjenica da je lokalna samouprava vlasnik zemljišta, dok dotrajali objekti pripadaju preduzeću u stečaju "Autotransport". A, dok se taj Gordijev čvor ne razmrsi, i oni malobrojni putnici koji autobusom pristignu ili samo prolaze kroz Kraljevo, steći će veoma ružan prvi utisak o gradu na Ibru.

- Ponudili smo određenu sumu za kupovinu tih objekata, ali je ljudi koji rukovode "Autotransportom" u stečaju nisu prihvatili. Zato smo odlučili da posredstvom suda utvrdimo njihovu vrednost, a potom će lokalna samouprava, kao jedini mogući kupac, isplatiti ta sredstva i ući u posed ne samo zemljišta, već i objekata - objašnjava gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.
Tek potom će, saznajemo, konačno započeti samostalna ili partnerska rekonstrukcija Autobuske stanice.
- Odmah po dobijanju presude, ući ćemo u proces rešavanja svih problema koji postoje na Autobuskoj stanici, da bi Kraljevo u najkraćem mogućem roku dobilo moderan objekat kojeg se niko neće stideti - dodao je dr Terzić.
U međuvremenu, ovdašnje preduzeće "PUB intrenacional" je odustalo od ugovora o zakupu dela poslovnog prostora Autobuske stanice - sklopljenog u februaru ove godine radi obavljanja javnog prevoza - jer, zboh loših uslova, nije moglo da dobije dozvolu za obavljanje staničnih usluga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)