DANAS NEMA POZITIVNIH ALI NI OPUŠTANJA: Epidemija virusa korona u Jablaničkom okrugu

I.M.

30. 10. 2020. u 16:44

U poslednjih pet dana na teritoriji Jablaničkog okruga virus korona je laboratorijski potvrđen kod osam osoba od 155 rezultata koji su pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ). Epidemiološka situacija se ocenjuje stabilnom, ali nesigurnom.

ДАНАС НЕМА ПОЗИТИВНИХ АЛИ НИ ОПУШТАЊА: Епидемија вируса корона у Јабланичком округу

Foto: I. Mitić

Od ukupnog broja testiranih, na području Leskovca su uzorkovane 92 osobe, a kod četiri pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Tri novoobolela su registrovana u Vlasotincu, a jedan u Lebanu. Još uvek se čeka na analize 53 uzorka koji su, prethodnih dana, poslati laboratoriji „Vatreno oko“ u Nišu.

U poslednja 24 časa ni jedan od 42 pristigla rezultata nema pozitivan nalaz, saopštio je leskovački ZZJZ. Prema poslednjim informacijama, u kovid delu leskovačke Opšte bolnice na lečenju su dva pacijenta, a jedan od njih je na terapiji kiseonikom. U četvrtak su otpuštene tri osobe, a primljen je jedan novooboleli.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je pozvao građane na opreznost iako trenutni podaci govore da situacija u gradu nije alarmantna.

- Moramo se čuvati da bi smo održali trenutno stanje, koje bi moglo da bude i bolje ukoliko bi smo maksimalno poštovali sve protivepidemijske mere. Važno je da svi razumemo da u svakom trenutku situacija može da se promeni – kazao je Cvetanović.

U četvrtak su stigli negativni rezultati i za 23 osobe angažovane na snimanju filma „Bilo jednom u Srbiji“. Ono je prekinuto nakon potvrde da je od virusa korona oboleo poznati glumac Ivan Bekjarev koji je bio angažovan na ovom projektu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DEVET ČLANOVA PORODICE POGINULO U BIH: Ostao živ samo dečak (6) - Sve sam izgubio, svejedno mi je šta će biti s kućom

DEVET ČLANOVA PORODICE POGINULO U BIH: Ostao živ samo dečak (6) - "Sve sam izgubio, svejedno mi je šta će biti s kućom"

"LjUDI su pomogli, ali komšiluka više nemam. Nemam nikog svog", ovim rečima Dženan Imamović iz Donje Jablanice opisuje tragediju koja se desila u njegovoj zemlji, u Bosni i Hercegovini, a koja mu je odnela čak devet članova porodice. U poplavama ostali su bez svojh najbližih, samo pukom srećom preživeo je jedan šestogodišnji dečak.

06. 10. 2024. u 08:35

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?