IZLOŽBA BANETA JELIĆA U PARAĆINU: Poznati srpski muzičar, slikar i pisac izložio 14 platana u Kulturnom centru

Z. R.

27. 04. 2021. u 19:01

U GALERIJI paraćinskog Kulturnog centra postavljena je izložba poznatog srpskog rok muzičara, slikara i pisca iz Beograda Baneta Jelića, koju posetioci mogu da pogledaju do 14. maja.

ИЗЛОЖБА БАНЕТА ЈЕЛИЋА У ПАРАЋИНУ: Познати српски музичар, сликар и писац изложио 14 платана у Културном центру

Foto: Z. Rašić

U uslovima pandemije nije bilo ceremonije otvaranja - na čemu autori obično insistiraju, ali Jelić je Paraćincima izašao u susret, tako da ipak mogu da uživaju u njegovim radovima.

Bane Jelić se profesionalno bavi slikarstvom nekoliko godina, a omiljene tehnike ovog umetnika su akril, ulje na platnu i pastel. U Paraćinu je izložio 14 radova, a njegova izložba, druga po redu, nosi naziv “Zlatno doba”.

Umetnik, najviše poznat po bendovima “Viktorija”, “Neverne bebe” i “Osvajači”, već je izlagao u Paraćinu 2019. godine, a prva postavka nosila je naziv “Talasi i maštarije”.

- Ljubav prema koloritu, gestu i apstrakciji – tako bi u par reči mogao da se sažme Jelićev likovni opus, a ta neraskidiva vezanost za aprstraktni način razmišljanja i stvaranja može da se tumači dvojako. I u ovoj postavci, naime, prepoznatljive su dve grupe likovnih dela koja su sintetizovana u jedinstvenu celinu, spefično umetnikovo “zlatno doba”  - rekla je likovnakritičarka Maja Živanović, govoreći o Jelićevom slikarstvu. 

Mnoga njegova dela nalaze se u privatnim kolekcijama širom Srbije, ali i u Crnoj Gori, BiH, Švedskoj, Italiji, Nemačkoj... U Paraćinu, izložba može da se vidi u staroj zgradi Kulturnog centra radnim danima do 15,30 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!