ĐURĐEVIĆEV SPORTING SLAVIO POSLE SKORO DVA MESECA: Kartahena pravi test za tim iz Hihona

M.T.

11. 12. 2022. u 11:28

GOSTI su poraženi u prethodnom kolu.

ЂУРЂЕВИЋЕВ СПОРТИНГ СЛАВИО ПОСЛЕ СКОРО ДВА МЕСЕЦА: Картахена прави тест за тим из Хихона

Foto: Profimedia

Konačno su navijači u Hihonu mogli da slave pobedu Sportinga, ali će malo to vredeti ako danas od 16.15 na stadionu ''El Molinjonu'' u 20. kolu Segunde ne uspeju da ostvare dobar rezultat protiv Kartahene.

Skoro dva meseca je Sporting bio bez pobede u Segundi. Navijači tima iz Hihona mogli su samo nemoćno da gledaju kako njihovi ljubimci u sedam mečeva nisu uspeli da dođu do pobede, a u tim utakmicama su čak pet puta remizirali i doživeli dva poraza. Konačno je u prošlom kolu post prekinut pošto je tim iz Austrije uspeo da savlada Lugo minimalnim rezultatom na gostovanju.

U međuvremenu, Sporting je uspeo da ostvari pobedu samo u Kupu kralja protiv Besaina i to tek posle produžetka što je svakako bilo malo za navijače. Ovim trijumfom, Sporting je uspeo da dođe do 12. pozicije na tabeli Segunde i trenutno ima 26 bodova koliko ima i jednu poziciju slabije plasiran Albasete. Ukoliko bi tim trenera Abelerada uspeo da dođe do tri boda i protiv Kartahene, Sporting bi uspeo da dođe blizu pozicija koje mu garantuju borbu za plasman u La Ligu.

Kartahena je u boljoj formi u odnosu na Sporting pošto je u poslednjih deset mečeva ostvario pet pobeda uz dva remija i tri poraza. Međutim, dva od ta tri poraza su stilga u posledih pet kola, a pored toga Kartahena je uspela da pobedi dva puta uz jedan remi. Upravo u prethodnom kolu je Kartahena poražena od Viljareala B pred svojim navijačima.

Kartahena je trenuno na šestoj poziciji u Segundi, što je poslednje mesto koje garantuje plej-of za plasman u La Ligu sa 31 bodom, ali ni vrh nije mnogo udaljen pošto vodeći Las Palas ima četiri boda više, a drugoplasirani i trećeplasirani Burgos i Alaves tri boda više. Ipak, moraće da osvoje tri boda u Hihonu ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u elitni rang španskog fudbala. Najveći adut Kartahene u napadu je Albanac Armando Sadiku koji je postigao sedam golova, gotovo trećinu ukupnog broja pogodaka svog kluba.

Sporting Hihon i Kartahena su do sada odigrali samo pet mečeva, a uspešniji je Sporting koji je ostvario tri pobede, dok je Kartahena uspela da ostvari jedan trijumf uz jedan meč završen završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati