ZVEZDA MOŽE I MORA BOLJE! U grotlu "Marakane" pao je i evropski šampion Liverpul

V.M.

07. 11. 2023. u 12:31 >> 12:31

FUDBALERI Crvene zvezde će u okviru četvrtog kola grupne faze Lige šampiona ugostiti ekipu Lajpciga. Utakmica se igra na stadionu ''Rajko Mitić'' sa početkom u 21.00.

ЗВЕЗДА МОЖЕ И МОРА БОЉЕ! У гротлу Маракане пао је и европски шампион Ливерпул

FOTO: Tanjug/AP

Srpski šampion večeras ima poslednju priliku da održi kakvu-takvu nadu za plasman u nokaut fazu takmičenja. Poslednji je u grupi, ali ima isto bodova kao i trećeplasirani Jang bojs, Lajpcig im beži pet poena, dok je vodeći Siti ostvario tri trijumfa iz isto toliko mečeva.

Večerašnji rivali su se susreli u prošlom kolu i tada je Lajpcig slavio sa 3:1, Zvezda je bojažljivo ušla u meč i primila dva gola u uvodnih sat vremena igre, ali nakon toga se opustila, smanjila prednost i bila egal protivnik, ipak trijumf nemačkog predstavnika overio je Dani Olmo u 84. minutu koji zbog povrede ramena neće moći da pomogne svojim saigračima na večerašnjoj utakmici.

''Crveno-beli'' će večeras imati podršku prepunog stadiona ''Rajko Mitić'', tako da očekujemo da od prvog minuta zapnu i pokušaju da iznenade favorizovanog protivnika jer su pre nepune dve nedelje pokazali da mogu da igraju na visokom nivou.

Ono što je čudno ove sezone je to što domaćin ne dominira u Superligi Srbije. Delovalo je da će se četa Baraka Bahara prošetati do nove titule nakon nastupa u pripremnom periodu, ali to nije slučaj. Zvezda je trenutno druga na tabeli, već je tri puta remizirala u prvenstvu i zaostaje šest bodova za vodećim Partizanom.

Navijače dodatno brinu nastupi njihovih miljenika koji su u najmanju ruku neubedljivi, ali za vikend je ostvarena rutinska pobeda nad Radnikom (3:1), tako da se atmosfera u klubu koliko-toliko popravila pred večerašnji susret.

Što se tiče Lajpciga, on je posle trijumfa nad Zvezdom doživeo dva poraza i biće oran da prekine taj negativni niz. Prvo ga je u kupu savladao Volfsburg, pa zatim i fenjeraš Majnc, a vredi napomenuti da ''bikovi'' nisu postigli gol na tim mečevima.

Posle neuspeha protiv Majnca, gosti su pali na peto mesto u Bundesligi i zaostaju osam bodova za vodećim Bajerom iz Leverkuzena. Bolje im ide u Ligi šampiona gde su trenutno drugi u grupi ''G'' i verovatno bi im i bod na večerašnjem duelu otvorio vrata nokaut faze najelitnijeg evropskog takmičenja.

Zanimljivo je da je svaki meč Lajpciga u Ligi šamiona završen rezultatom 3:1 (trijumfi nad Zvezdom, odnosno Jang bojsom, kao i poraz od Sitija), tako da su goleade redovna pojava kada igraju ''bikovi''.

Pre tačno pet godina i jednog dana u "grotlu" Marakane savladan je Liverpul rezultatom 2:0 pa podsećanje na taj meč navijačima i igračima uliva dodatno samopouzdanje, naročito kada se uzme u obzir da sadašnji tim srpskog šampiona ima daleko veću tržišnu vrednost nego onaj koji je srušio Klopove pulene koji su se te sezone okitili evropskom titulom.

Večeras očekujemo jednu ujednačenu utakmicu, sličnu drugom poluvremenu na ''Red bul areni'' i verujemo da će ponovo oba tima postići po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)