VELIKA BITKA ZA LIGU EVROPE: Baskijci gostuju Viljarealu

V.D.

15. 05. 2022. u 10:33

U okviru 37. kola španske La Lige ekipa iz San Sebastijana gostuje "žutoj podmornici" na čuvenom "Madrigalu"

ВЕЛИКА БИТКА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Баскијци гостују Виљареалу

Foto: Profimedia

Fudbaleri Viljareala oduševili su sve ljubitelje fudbala širom planete. Popularna žuta podmornica u Ligi šampiona ostvarila je rezultat vredan poštovanja. Viljareal je na putu do polufinala izbacio velikane evropskog fudbala kao što su Juventus i Bajern Minhen.

Igra na dva fronta u završnici sezone koštala je izabranike Unaja Emerija boljeg plasmana u domaćoj La Ligi. Plasman u grupnu fazu Lige Šampiona nije ostvaren, ali Viljareal ima priliku da se nakon godinu dana pauze vrati u Ligu Evrope, takmičenje koje su prošle godine osvojili po prvi put u svojoj istoriji.

Da bi se to ostvarilo, potrebno je na Madrigalu pobediti nezgodni Real Sosijedad. Tim iz San Sebastijana je na šestom mestu na tabeli i ima tri boda prednosti u odnosu na Viljareal. Uspeo je trener Imanol Alguasil da trgne dvoje pulene, nakon male krize rezultata. 

FOTO: AP

Posle četiri utakmice bez pobede, Baskijci su upisali tri boda u prošlom kolu i učvrstili se na mestu koje vodi u grupnu fazu drugog po rangu takmičenja u Evropi.

Na poslednja dva gostovanja na Madrigalu klub iz Baskije je osvojio samo bod. Glavni problem Real Sosijedada ove sezone je loša efikasnost. Oni postižu gol po utakmici i to ih svrstava među ekipe koje su najmanje efikasne u La ligi.

U prvom delu sezone na "Anoeti" pobedio je Viljareal. Taj meč je obeležio crveni karton Mikaela Ojarzabala, najboljeg fudbalera baskijskog tima. 

Nažalost obe ekipe će danas biti znatno oslabljene. U timu neće biti najboljih igrača i sa jedne i druge strane.

Viljareal neće moći da računa na svoja dva najbolja strelca Morena i Danjumu. Ista situacija je i kod gostiju gde u protokolu neće biti najefikasniji igrač ekipe Ojarzabal.

Ulog na ovom meču je veliki, traži se putnik za Ligu Evrope i smatramo da nas čeka otvoren meč u španskom gradiću u kome je padala i evropska fudbalska elita.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)