FUDBALSKI KLASIK U MINHENU: Nemačka - Engleska

Novosti online

07. 06. 2022. u 10:08

OVAKVE utakmice su kroz istoriju donosile mnogo uzbuđenja, a ništa manje ne očekujemo ni večeras od 20.45.

ФУДБАЛСКИ КЛАСИК У МИНХЕНУ: Немачка - Енглеска

FOTO: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Nemačke dočekaće selekciju Italije u drugom kolu grupe "A3" Lige nacija. Meč na "Alijanc areni" predstavljaće "popravni ispit" za obe selekcije. Izabranici Hansija Flika remizirali su u prvom kolu sa Italijom (1:1), dok je četa Gereta Sautgejta neočekivano poražena u Budimpešti od Mađarske rezultatom 0:1.

"Panceri" su odigrali zanimljiv meč u Bolonji. U sadržajnom susretu na "Renato Dalari", koji je odlično odsudio Srbin Srđan Jovanović, nije bilo pobednika.

Viđeno je mnogo šansi, na obe strane, a Nemačka je bila bolja u prvom delu, bez obzira na to što je Đanluka Skamaka pogodio stativu, jer su se na drugoj strani ispromašivali Serž Gnabri, Leon Gorecka...

Međutim, Italija je u nastavku zaigrala dosta bolje i rezultat toga stigao je 20 minuta pre kraja. Mladi debitant iz Ciriha Vilfrid Gnonto je prošao kao voz po desnom boku i idealno uposlio Lorenca Pelegrinija, koji sa pet metara ne prašta – 1:0.

Činilo se da će "azuri" zatvoriti meč, ali je brzo usledio odgovor. Skoro pa u sledećem napadu je smušeno reagovala odbrana domaćina, a Džošua Kimih je izjednačio.

Padali su oko njega defanzivci Italije, ali nije vredelo – univerzalac Bajerna je bio nemilosrdan.

Foto: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Do kraja smo videli jednu dobru odbranu Đanluiđija Donarume i ne previše uzbuđenja, kao da su oba tima bila zadovoljna ostvarenim...

Ako je Nemačka dobro prošla na gostovanju, šta tek reći za Englesku koja je neprijatno iznenadila na "Puškaš areni".

Mađari su još jednom pokazali kakav fudbal igraju, kao na Evropskom prvenstvu, i posle šest decenija savladali zvučnog rivala.

Čovek odluke bio je Dominik Soboslai, vezista Lajpciga, golom iz penala u 64. minutu. Prethodno je Ris Džejms napravio grešku tako što je bespotrebno oborio Žolta Nađija.

Engleska je odigrala jako lošu utakmicu, samo jednom ozbiljno pripretila preko Džaroda Bovena u finišu i to je bilo sve. Mađari kreću prvi sa pola u trećoj grupi A Lige nacija u kojoj su još Italija i Nemačka.

Očekuje nas evropski klasik u Minhenu, ovakve utakmice su kroz istoriji donosile mnogo uzbuđenja, a ništa manje ne očekujemo ni večeras od 20.45.

Malu prednost dajemo domaćinu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda