SRBIJA NAVIJA ZA ŠVEDSKU: Skandinavski derbi u Oslu

Novosti online

12. 06. 2022. u 09:14

NORVEŽANI žele da dokažu da je remi sa Slovenijom samo loš dan.

СРБИЈА НАВИЈА ЗА ШВЕДСКУ: Скандинавски дерби у Ослу

Epa / Stian Lysberg Solum

Kad igra Erling Holand, igra i Norveška. Posle Beograda, četa Stalea Solbakena je pobedila i Švedsku u Stokholmu sa 2:1 i sa svih šest bodova se izdvojila u "grupi B4" Lige nacija. Međutim, izabranici Stolea Solbakena su se okliznuli kada se najmanje očekivalo, Slovenija je odolela u Oslu  (0:0) i tako pružila nadu Srbiji da može do prvog mesta.

Mladi napadač je konačno ostao bez municije! Novi centarfor Mančester sitija delovao je nezadovoljno pošto je glavni arbitar Fabio Verisimo odsvirao kraj utakmice, svestan šanse koju je Norveška propustila i da Srbija sada može da se revanšira za onaj poraz u Beogradu 27. septembra, kada se bude igralo u Oslu. Ima razloga Holand da bude nezadovoljan, pre svega sobom, jer je večeras imao dve odlične situacije iz kojih nije uspeo da matira neprikosnovenog Jana Oblaka.

Prvu je propustio u 53. minutu kada je izašao jedan na jedan sa golmanom madridskog Atletika, ali mu je ovaj odbranio šut. Druga je viđena u sekundama pre poslednjeg sudijskog zvižduka, kada je snažni golgeter dočekao centaršut sa boka u šesnaestercu i pucao glavom, ali je lopta otišla malo iznad prečke... 

Norveška je generalno više napadala i bila mnogo bliže ne jednom pogotku, već ubedljivoj pobedi. Dobru situaciju imao je Martin Edegard u 64. minutu kada je pogodio prečku direktno iz slobodnog udarca. Lepo je prebacio živi zid, ali je lopta ostala na gornjem delu vodoravne prepreke...

Švedska je možda najmaleroznija reprezentacija u ovom "prozoru" Lige nacija. Skandinavska selekcija zbog povreda ne može da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca. To je prvo iskoristila Norveška, a onda i Srbija. Naša reprezentacija slavila je u Stokholmu golom Luke Jovića i tako nastavila poteru za Holandom i društvom.

Ne računajući duel od pre nekoliko dana, večerašnji rivali su se poslednji put sastali 2019. godine u okviru kvalifkacija za Evropsko prvenstvo. Rezultat je bio 1:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju