"Crveni đavoli" na teškom gostovanju!

V.D.

29. 06. 2022. u 12:18

U 23. kolu egipatske Premijer lige večeras od 21.30 sastaju se Smuha i Al Ahli

Црвени ђаволи на тешком гостовању!

Foto: Profimedia

Nakon trijumfa od 2:1 nad Razal el Mahalom razlika na tabeli ostala je ista. Al Ahli i dalje kaska za najvećim rivalom, Zamalek ima sedam bodova prednosti, ali uz četiri utakmice više.

Najtrofeniji klub afričkog kontinenta mora da ubrza ukoliko želi da vrati pehar namenjen šampionu u svoje vitrine. Priliku za nova tri boda ima već večeras od 21.30 kada gostuje u Aleksandriji domaćoj Smuhi.

Posle poraza u finalu Lige šampiona od Vidada u Kazablanki, tim iz Kaira je smenio kormilara Pitsa Mosimanea samo tri meseca posle produžetka saradnje.

Prošle sezone je Al Ahli izgubio primat u Egiptu. Titulu je osvojio Zamalek, a gubitak primata na tlu Afrike značio je i kraj saradnje sa južnoafričkim trenerom. Njegova smena je najavljivana danima, a podgrejana je kada nije bilo iskusnog stručnjaka na klupi protiv Al Masrija u Kupu Egipta. Dan nakon pomenutog meča stigla je i zvanična potvrda - Mosimane je bivši!

Kao zamena za Južnoafrikanca se pominje nekadašnji trener Partizana Vuk Rašović. On je protekle sezone predvodio Al Fejhu do Kupa Saudijske Arabije. Piše se da se osim Srbina kao kandidati za klupu najtrofejnijeg velikana iz Afrike se pominju i Francuzi Rudi Garsija, Rumun Razvan Lučesku, Portugalac Rui Vitorija i Brazilac Paulo Aturi. Za sada, kormilo je preuzeo pomoćni trener Sami Komsan.

Domaća Smuha igra malo lošiju sezonu nego što je to bio slučaj prethodne godine kada su zauzeli četvrto mesto i kada im je za jedan bod izmakao Afrički kup konfederacija. Oni se trenutno nalaze na petom mestu sa 36 osvojenih bodova. U prethodna tri kola vezali su tri remija i sve su dalje od pozicije broj tri koja vodi u kontinentalno takmičenje.

U prethodnih pet međusobnih duela, obe ekipe su slavile po dva puta. Zanimljivo je da je Smuha deklasirala današnjeg rivala u prethodnoj utakmici koja je odigrana u okviru Liga kupa u januaru ove godine. 

Očekuje nas zanimljiv meč, ali smatramo da su gosti ipak kvalitetniji tim i da će upisati nova tri boda i približiti se najvećem rivalu Zamaleku.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili