BRAZILSKI KLASIK U SERIJI A: Korintijans i Flamengo skrivaju karte pred okršaj u Kopa Libertadores

Novosti online

10. 07. 2022. u 09:19

OČEKUJE se spektakl.

БРАЗИЛСКИ КЛАСИК У СЕРИЈИ А: Коринтијанс и Фламенго скривају карте пред окршај у Копа Либертадорес

Foto: AP

Fudbaleri Korintijansa dočekaće Flamengo na svojoj "Nea Kimika areni" u meču 16. kola brazilske Serije A. Večerašnji meč stiže nakon uspešnih izdanja obe ekipe u osmini finala Kopa Libertadores. Naime, giganti iz zemlje kafe, sambe i fudbala obezbedili su plasman u narednu fazu najprestižnijeg takmičenja u Južnoj Americi.

Potpuna ludnica u dvomeču Boke Juniorsa i Korintijansa. "Koringao" je stigao u Argentinu bez čak sedmorice fudbalera i odigrao najhrabriji mogući meč. Utakmica u Brazilu je okončana bez golova,a isto tako je bilo u Buenos Ajresu. Sve je odlučeno posle penala.

Pamtiće se da je tragičar meča Dario Benedeto koji je promašio penal za Boku u prvom poluvremenu, a potom i u penal lutriji. Do kraja meča Argentinci nikako nisu mogli do gola protivnika.

Na kraju u penal ruletu, više sreće imali su gosti koji su slavili u osmoj seriji.

Ako je prvi favorit za trofej u elitnom nadmetanju Palmeiras, onda bi odmah iza uzastopnog prvaka trebalo da se nađe i prošlogodišnji vicešampion – Flamengo. Brazilski gigant učinio je da od Tolime ne ostanu ni dugmići pošto je slavio rezultatom 7:1 (2:0) posle minimalca u prvom meču.

Pedro se svojski potrudio da na legendarnoj Marakani ostavi pečat u ubedljivom trijumfu sa pokerom golova! Fantastično je funkcionisao Flamengov napadački tandem, samo je Pedro napravio ogromnu razliku i učinio da se već posle pet minuta više ne postavi pitanje ko će u četvrtfinale. Postao je i prvi igrač u istoriji crveno-crnih koji je u jednoj utakmici Kopa Libertadores potpisao svoje ime i prezime kod četiri gola!

Već posle 20 minuta defanzivac gostiju Hulijan Kinones autogolom je počastio Flamengo za 2:0, što je bio aktuelan rezultat sve do početka drugog poluvremena kada je Pedro nastavio gogterski niz. Nedugo posle njega Gabrijel Barbosa, popularni "Gabigol" iskoristio je asistenciju Tijaga Maje da potpuno ponizi rivala, ali to je bio samo početak, jer je u završnih pola časa viđeno još četiri pogotka!

Prvo je Kinones ispravio svoju grešku iz prvog dela, ali je ubrzo zatim Pedro kompletirao het-trik, da bi Mateus Franka u 73. minutu doneo ogromnih 6:1! U 80. minutu Pedro je napravio pun krug jer kako je od njega počelo, tako se i završilo – golom za totalno poniženje kolumbijskog sastava...

Korintijans bi eventulanim trijumfom na večerašnjem meču bar na kratko izbio na deobu prvog mesta. Izabranici Vitora Pereire nalaze se na petoj poziciji sa 26 bodova, tri manje od vodećeg Palmeirasa. Flamengo je osmoplasirani, pobedom bi ponovo uhvatio rezultatski priključak za timovima iz samog vrha.

U prethodnom međusobnom susretu, crno-crveni su na Marakani slavili sa 1:0. Interasntno, Korintijans i Flamengo sastaće se i u četvrtfinalu Kopa Libertadores.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni