NIJE MOGLO TEŽE ZA RIJEKU: Strašni Đurgarden stiže na "Rujevicu"

Novosti online

21. 07. 2022. u 09:53

HRVATSKI predstavnik je blagi favorit protiv drugoplasirane ekipe Olsvensken lige.

НИЈЕ МОГЛО ТЕЖЕ ЗА РИЈЕКУ: Страшни Ђургарден стиже на Рујевицу

FOTO: EPA

Odmah nakon ždreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija jasno je bilo da je Rijeka prošla veoma loše. Na "Rujevicu" stiže u ovom trenutku drugoplasirana ekipa prvenstva Švedske Đurgarden, prepun samopouzdanja, sa pet pobeda u nizu u kojima je ostvario gol-razliku 17:2.

Rijeka je, sa druge strane, prošlog vikenda započela svoju sezonu. U prvom je kolu savladan Šibenik na "Šubićevcu". Videlo se da su noge još "teške", u prvih 11 Dragana Tadića i Faustina Budicina pronašle su se čak četiri letnje akvizicije - Mateo Pavlović, Anton Krešić, Pablo Alvarez i Mario Vrančić. U drugom poluvremenu na terenu je bio i Alen Halilović.

Uprkos atomskoj formi švedske ekipe, Rijeka ima nešto što Đurgarden nema - tradiciju pobeđivanja na evrosceni. Gosti osnovani pre čak 131 godinu odigrali su samo 52 utakmice na internacionalnom nivou i u njima je ostvario samo 13 pobeda. 

Rijeka je, za razliku od Šveđana, samo u poslednjih devet godina u četiri navrata igrala grupnu fazu klupskih takmičenja na Starom kontinentu. "Bijeli" su pobeđivali Milan, Fejnord, Standard, AZ Alkmar, Štutgart... Remizirali su sa Seviljom, Betisom, Real Sosijedadom, AEK-om, ravnopravno se nosili sa Napolijem...

Strateg Riječana Dragan Tadić bio je dosta tajnovit kada je reč o startnih jedanaest. Napomenuo je da su u konkurenciji za utakmicu svi igrači koji su započeli meč protiv Šibenika, u špicu bi trebalo očekivati junaka sa "Šubićevca" Horhea Obregona. U sastavu bi mogao biti i mladi štoper Nikita Vlasenko koji je stigao iz Juventusa.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

ŠVABE SE POBEDOM OPRAŠTAJU OD NAVIJAČA: Još jedna razočaravajuća sezona za ždrepce