PARTIZAN VEČERAS DOBIJA RIVALA: "Crno-beli" sa velikom pažnjom prate meč sa Kipra

V.D.

26. 07. 2022. u 09:57

U revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sastaju se AEK iz Larnake i Mitjiland.

ПАРТИЗАН ВЕЧЕРАС ДОБИЈА РИВАЛА: Црно-бели са великом пажњом прате меч са Кипра

Tanjug/AP

Nakon lošeg starta u Mocart bet Super ligi Srbije i dva remija iz tri kola, fudbaleri Partizana čekaju protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Pre prvog meča verovalo se da će puleni trenera Ilije Stolice ići put Kipra, ali kiparski predstavnik je pružio sjajnu partiju na severu Evrope i revanš na ostrvu će se igrati od nule.

Tim sa Kipra u svojim redovima ima čak 20 stranaca. Dominiraju Španci, pošto su petorica u sastavu i sa bitnim ulogama: štoper Mikel Gonzales (300 utakmica za Sosijedad) uživa status zamenika kapitena, na levom boku je Anhel Garsija (prošlog leta došao iz Visle Plock, ranije igrao za Valjadolid, ponikao u Realu), sredinu terena drži Havijer Espinoza (izdanak Barselonine škole igrao za Viljareal, Elče, Levante i Granadu), letos je iz Malage angažovan Ismael Kasas (ranije redovno na spiskovima mlađih selekcija "crne furije"), dok je možda i najzvučnije pojačanje dovedeno iz Osasune u liku Ojera, zadnjeg veznog koji je prvi put u karijeri napustio Pamplonu iako je bio kapiten kluba, te je posle 356 susreta rešio da promeni sredinu.

U sastavu su i Portugalci, Venecuelanci, dvojica internacionalaca iz Bosne i Hercegovine, Nigerijac, Francuz, ali i jedan Englez. I te kako poznat – Met Derbišajer.

Mitjiland ima kvalitetniji sastav, a u poslednje vreme i prisustvo u grupnim fazama UEFA takmičenja. Pre dve godine je igrao Ligu šampiona (u atraktivnoj grupi sa Liverpulom, Ajaksom i Atalantom osvojio samo dva boda), a minule jeseni Ligu Evrope (završio kao treći, iza Brage i Crvene zvezde, a da je makar jednom dobio Ludogorec direktno bi se plasirao u osminu finala), da bi ga kasnije u nokaut fazi Lige konferencije izbacio PAOK.

Obe ekipe su minulu sezonu završile kao vicešampioni, AEK je bio iza Apolona, dok su "vukovi" kaskali za Kopenhagenom.

Prvenstvo Kipra još nije počelo, dok su Danci loše startovali sezonu i iz dva meča imaju samo jedan osvojen bod.

U prvom meču smo videli dominaciju domaće ekipe koja bolju igru na terenu nije uspela da materijalizuje. Gosti su iz jedinog šuta na gol poveli sa 1:0 golom mađarskog internacionalca i nekadašnjeg igrača Hajduka iz Splita i Osijeka Adama Đurskog. Radost gostiju nije dugo trajala jer je tri minuta kasnije domaća ekipa poravnala rezultat golom kapitena Erika Svijatčenka.

Danci su favoriti na ovom meču, ali poznato je da su na Kipru uslovi za igru specifični i da nikome nije lako da se aklimatizuje na visoke temperature i vlažnost vazduha što daje nadu ekipi španskog stručnjaka.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!