ZVEZDAŠI ČEKAJU RASPLET: Srpski šampion saznaje svog rivala u trećem kolu

V.D.

26. 07. 2022. u 12:25

VEČERAS od 19.30 u Didelanžu nas očekuje revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampionu između istoimenog kluba i Pjunika.

ЗВЕЗДАШИ ЧЕКАЈУ РАСПЛЕТ: Српски шампион сазнаје свог ривала у трећем колу

Foto: FK Crvena zvezda

Pre sedam dana u Jerevanu videli smo dva različita poluvremena. Pjunik je bio bolji rival u prvom delu igre, najviše zahvaljujući sjajnom Otubanju, ali Nigerijac nije uspeo da probije bedem ispred Foksovog gola. Sa druge strane, Zoran Gajić bio je nepremostiva prepreka za Didelanž te je posle 45 minuta bilo 0:0. 

Ipak, drugo poluvreme donelo je mnogo više vatre. Luksemburški predstavnik je krenuo agresivnije i ofanzivnije, Dejvid Sinani dobio je više prostora u nastavku što se odrazilo na kompletan utisak. Tim iz male ali bogate države bio je konkretniji, a velika greška Artaka Dašjana donela je šansu Samiru Hađiju da sa bele tačke donese prednost gostima.

Francuski internacionalac bio je siguran sa 11 metara, te je Didelanž u 72. minutu utakmice poveo. Morali su domaći da krenu ofanzivnije, ali ni to nije dalo previše rezultata. Jasno je bilo da je Pjunik napadački limitirana ekipa, te da trener Juričić nije uspeo da nadomesti odlazak najboljeg strelca iz prošle sezone - Serža Debla koji je otišao u redove kazahstanskog Tobola. 

Navijači i stručni štab Crvene zvezde sa velikom pažnjom ispratiće ovaj meč jer pobednik duela ide na megdan srpskom šampionu.

Oba potencijalna rivala su krenula kvalifikacije iz prvog kola u kojem su napravili iznenađenja. Didelanž je izbacio albanskog šampiona Tiranu sa dve pobede (1:0 i 2:1) što je donekle blago iznenađenje. Pjunik je iznenadio mnogo više pošto je posle 0:0 u Jermeniji šokirao Kluž u Rumuniji i eliminisao ga na penale.

Pjunik se već godinama uglavnom oslanja na inostrane fudbalere. U revanšu protiv Kluža su u startnoj postavi bila samo trojica jermenskih fudbalera: Artak Dašjan, Hovanes Harutunian i golman David Jurčenko. Igrali su još dvojica Srba (Zoran Gajić i Uroš Nenadović), Ukrajinac Vakulenko, Rus Kovalenko, Venecuelanci Zambrano i Gonzales, Brazilac Žuninjo, Nigerijac Otubandžo i Moldavac Kojuk. U ekipi ima još stranaca iz BiH, Kazahstana, Brazila, Estonije, Makedonije...

Po toj šarenolikosti podsećaju na prošlogodišnji tim Šerifa. Ukrajinski vezista Vakulenko, makedonski napadač Radeski i Nigerijac Otubandžo koji je prošao kroz Salcburgov sistem su možda i najkvalitetniji igrači u timu.

Kao i Pjunik, Didelanž u svom sastavu ima pregršt internacionalaca. 

Kao domaći igrač u luksemburškom rosteru vode Dejvid Sinani koji je rođen u Beogradu, Edvin Muratović, Aldin Skenderović i Edis Agović koji su poreklom iz Crne Gore, Eliot Gaši sa Kosova i Metohije... U ekipi su još igrači iz Belgije, Francuske, Portugalije, Hrvatske, Maroka, Burkine Faso... Većina su fudbalski anonimus, ali ima i jedno zvučno fudbalsko ime.

U odbrani Didelanža igra Manuel da Košta. Rođen u Francuskoj, Portugalac poreklom (prošao sve mlađe selekcije), ali bivši reprezentativac Maroka. Igrao je za Nansi, PSV, Vest Hem, Fiorentinu, Olimpijakos, Bašakšehir, Trabzon... U Didelanž je stigao pre mesec dana. Igrao je u svih 90 minuta u sva tri evropska meča i pokazao se kao veliko pojačanje za Luksemburžane.

Za razliku od Pjunika, Didelanž ima ozbiljnije evropsko iskustvo. U sezonama 2018/19 i 2019/20 su igrali grupnu fazu Lige Evrope pošto su izbacivali klubove poput Kluža, Legije, Škendije, Ararata... 

Verujemo da nas očekuje jako zanimljiv meč večeras jer je ulog veliki a gosti moraju da krenu ofanzivnije.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba