BOGATI MAĐARI LOVE "KONJUŠARE"? Čuveni Rus cilja Ligu šampiona!

V.D.

03. 08. 2022. u 09:57 >> 10:00

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od 18 časova sastaće se šampioni Azerbejdžana i Mađarske

БОГАТИ МАЂАРИ ЛОВЕ КОЊУШАРЕ? Чувени Рус циља Лигу шампиона!

Foto: Profimedia

"Azersun arena" u glavnom gradu Azerbejdžana biće domaćin večerašnjeg okršaja između Karabaga i Ferencvaroša.

Domaćin koji je poslednjih osam sezona redovni učesnik grupnih faza evropskih takmičenja igra sjajno u kvalifikacijama ove sezone. Na putu do treće runde izbacili su dva favorita.

Moć popularnih "konjušara" prvo je osetio poljski šampion Leh. Nakon prvog meča u Poznanju i minimalne pobede domaćina, Poljaci su u revanšu slobodno možemo reći počišćeni sa terena sa petardom u mreži. Konačan rezultat na semaforu je bio 5:1, tako da je Karabag ukupnim rezultatom 5:2 zakazao duel sa šampionom Švajcarske.

Prvi meč drugog kola odigran je na ovom stadionu i Azerbejdžanci su slavili sa 3:2. Osam dana kasnije usledio je revanš u najvećem gradu bogate alpske zemlje.

Cirih je bio favorit na tom meču i poveo je već u 4. minutu autogolom Medvedeva. Igrao se 55. minut kada je jedan od najboljih igrača gostiju Brazilac Kadi izjednačio na 1:1. Činilo se kao da je sve gotovo i da će Karabag u narednu rundu, ali zbog mnogo odugovlačenja u igri i izmena sudija je meč produžio za sedam minuta. 

U petom minutu sudijske nadoknade u šesnaestercu "konjušara" došlo je do totalne konfuzije i nakon dve sjajne odbrane golmana Mahamadalijeva lopta se odbila do iskusnog hrvatskog napadača Ivana Santinija kome nije bilo teško da sa dva metra od gola sprovede loptu glavom u mrežu i tako obezbedi svom timu produžetke.

Karabag je bio bolji tim u ovom dvomeču, a sportska pravda je zadovoljena u sedmom minutu prvog produžetka kada je rezervista iz Gane Ovusu dobio loptu na nekih 14 metara od gola i laserski preciznim udarcem postigao gol i odveo svoj tim u narednu fazu.

Foto: Profimedia

Sa druge strane, "zeleno-beli" iz Budimpešte koje sa klupe predvodi slavni Stanislav Čerčesov su u prvoj rundi izbacili kazahstanskog šampiona ekipu Tobola za koju nastupa naš Zoran Tošić. U prvom meču su odigrali bez golova, da bi na velelepnoj "Grupama Areni" Ferencvaroš pobedio sa 5:1.

U drugom kolu viđene su dve totalno različite partije mađarskog šampiona. U prvom meču su na svom stadionu poraženi od Slovana sa 1:2, da bi u revanšu prikazali svu svoju snagu i sa 4:1 slavili u Bratislavi.

Ferencvaroš je pobednički otpočeo odbranu titule jer je u prvom kolu slavio minimalnim rezultatom protiv Puškaš Akademije. Strelac gola je bio Norvežanin Zakariasen koji je tresao mrežu i na oba meča protiv Slovana i predstavljaće veliku opasnost po gol Karabaga.

Ovo će biti prvi susret ovih rivala i očekujemo tvrd meč i opipavanje pulsa pred revanš u Budimpešti jer su obe ekipe pokazale da igraju odlično i na svom i na gostujućem terenu.

NAŠ TIP: UG -2,5 (kvota 1,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića