SLOVENCI CILJAJU LIGU EVROPE: Okršaj poraženih u borbi za plej-of!

V.D.

04. 08. 2022. u 15:44 >> 11:22

VEČERAS od 20.15 očekuje nas okršaj između prvaka Slovenije i Finske u kvalifikacijama za drugo po jačini evropsko takmičenje

СЛОВЕНЦИ ЦИЉАЈУ ЛИГУ ЕВРОПЕ: Окршај поражених у борби за плеј-оф!

Profimedia

Maribor je svoj put u Evropi krenuo u prvom kolu kada je nakon meča bez golova na "Ljudskom vrtu" slavio sa 2:0 na gostovanju u Belorusiji Šahtjoru iz Soligorska i tako obezbedio plasman u drugu fazu i zakazao duel sa nezgodnim Šerifom.

Ponovo je kao i u prethodnoj rundi slovenački šampion odigrao bez golova na svom stadionu i put Moldavije otišao da igra od nule.

Šerif, koji je prošle sezone pobedio i Real Madrid, bio je bolji rival u revanšu, ali je Maribor odolevao. Jedini pogodak viđen je u 88. minutu kada je nakon slobodnog udarca i ubacivanja lopte u šesnaesterac nastala konfuzija u odbrani koju je najbolje iskoristio Momo Jansane i postigao gol vredan prolaza u treću rundu kvalifikacija.

Poraženi Maribor morao je da se zadovolji Ligom Evrope. Da u taboru ljubičastih ne cvetaju ruže vidi se i po rezultatima u prvenstvu. U tri odigrana kola dva puta su poraženi od Kopra i Radomlja, a jedino su slavili protiv Gorice.

Činjenica je da puleni Radovana Karanovića imaju problema sa realizacijom i da se oseća odsustvo najboljeg strelca Slovenačke prve lige Ognjena Mudrinskog koji je u protekloj sezoni upisao 17 pogodaka.

Sa druge strane, šampion Finske Helsinki igra dobro u prvenstvu i deli prvu poziciju, ali uz meč više u odnosu na KuPS.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Finci su se provukli nakon penala protiv ekipe RFS koja je šampion Letonije. HJK je dobio prvi meč sa 1:0, da bi u revanšu bio poražen sa 2:1. 

Nakon izbacivanja autsajdera dočekao ih je favorizovani češki šampion Plzenj, koji je nakon pobede od 2:1 u prestonici Zemlje hiljadu jezera svu svoju moć pokazao u revanšu kada je sa pet golova u mreži poslao Fince u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Današnji rivali se do sada u svojoj istoriji nisu nikada sastajali. Očekuje se neizvestan dvomeč, što i govore kvote bukmejkera. Kvota na prolaz Maribora je 2, dok su Finci blagi favoriti i kvota na njih je 1,7.

Verujemo da posle prvog meča ništa neće biti gotovo i da se rasplet očekuje tek u revanšu.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)