SRBIN PROTIV MANEA! Bajern stiže u Frankfurt na oproštaj Filipa Kostića?

V.D.

05. 08. 2022. u 10:45 >> 12:49

NA premijeri nove sezone Bundeslige videćemo jedan od derbija kola

СРБИН ПРОТИВ МАНЕА! Бајерн стиже у Франкфурт на опроштај Филипа Костића?

Tanjug/AP

Večeras od 20 časova i 30 minuta na "Dojč bank parku" u Frankfurtu videćemo okršaj između domaćeg Ajntrahta i najtrofejnijeg nemačkog kluba Bajerna iz Minhena.

Obe ekipe su odigrale po jedan takmičarski duel ove sezone. U ponedeljak, Ajntraht je slavio na gostovanju Magdeburgu u okviru prvog kola nacionalnog kupa sa 4:0. 

Sa druge strane Bavarci su se već okitili prvim trofejom u sezonu. Oni su pre šest dana u finalu Super kupa Nemačke, u kom je viđeno čak osam golova, prikazali sjajnu igru. Bajern je slavio protiv Lajpciga sa 5:3 i pokazao da čak i odlazak najboljeg igrača iz prethodnih osam sezona ne predstavlja problem.

Ajntraht je kao što znamo prošle sezone osvojio Ligu Evrope savladavši u finalu Rendžers iz Glazgova. Ovo je bio treći evropski trofej u istoriji kluba. 

Domaćin je sačuvao okosnicu tima, a što je najbitnije uspeli su da zadrže našeg reprezentativca Filipa Kostića koji je ključni šraf u igri ekipe trenera Olivera Glasnera.

Tim iz Frankfurta se dosta pojačao, iz Nanta je bez obeštećenja stigao sjajni mladi napadač Randal Kolo Muani čija se vrednost procenjuje na 16 miliona evra, od Milana je nakon pozajmice otkupljen odlični Hauge. Zanimljivo je da je stigao i nekada najtalentovaniji nemački fudbaler Mario Gece. Bivša zvezda Dortmunda, Bajerna i reprezentacije je prošle sezone nastupala u PSV-u iz Ajndhovena.

Bajern je bio jako aktivan tokom prelaznog roka. Nakon prelaska prve zvezde tima Roberta Levandovskog u Barselonu nakon punih osam sezona u klubu, u Minhen je stigao Sadio Mane iz Liverpula, kao i Matijas de Ligt iz Juventusa. Pored ove dve velike zvezde na "Alijanc arenu" su stigli i Nusar Mazrui iz Ajaksa kao i dve mlade nade Rajan Gravenberh i Matias Tel za koje je izdvojeno oko 40 miliona evra.

Kao i obično, Bajern je favorit za osvajanje 33. titule po redu u klupskoj istoriji.

Frankfurt koji će ove sezone nastupiti u Ligi šampiona ima za cilj da to uradi i naredne sezone tako što će se plasirati među prva četiri tima u ligi.

Susreti ove dve ekipe su uvek zanimljivi, a Bajern je na poslednjem gostovanju na ovom stadionu slavio minimalnim rezultatom. Ako zanemarimo prethodni međusobni susret, ove dve ekipe su nas navikle na goleade, što očekujemo i ovoga puta.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije