BIĆE ZANIMLJIVO NA "ELAN ROUDU": Lids i Vulverhempton u borbi za prve bodove u sezoni

M.M.

06. 08. 2022. u 10:00

PREMIJER Liga sa pravom nosi status "najjače lige na svetu", gledali smo sjajnu prošlu sezonu u kojoj su se Mančester siti i Liverpul borili za šampionski trofej do poslednjeg kola, međutim, "građani" su u jednoj izuzetno dramatičnoj utakmici savladali Aston Vilu nakon preokreta i tako odbranili trofej.

БИЋЕ ЗАНИМЉИВО НА ЕЛАН РОУДУ: Лидс и Вулверхемптон у борби за прве бодове у сезони

Foto: AP

Juče je i zvanično krenula nova sezona, takmičenje su otvorili Kristal Palas i Arsenal na stadionu Selhurst Park u Londonu.

Danas će se ukupno igrati šest utakmica, a jedna od njih duel između Lidsa i Vulverhemptona.

Lids je imao kritičnu prošlu sezonu, jedva da je i obezbedio opstanak. Posle 38. odigranih kola zauzeli su sedamnaestu poziciju, ispod njih su bili samo Norič, Votford i Barnli, s tim što je ekipa sa "Turf Mura" imala samo tri boda manje.

Danas im na megdan dolazi Vulverhempton, puleni Bruna Laža su važili za jednu od "najtvrđih" ekipa na u ligi. Primili su svega 43 gola, jedine ekipe koje su primile manje bile su zapravo i tri prvoplasirane, Mančester siti, Liverpul i Čelsi.

"Vukovi" su na kraju prvenstva zauzeli 10 poziciju, najviše zahvaljujući igri u gostima gde su bili izuzetno "tvrd orah".

Jedna od važnih vesti je ta da se Adama Traore vratio sa pozjamice iz Barselone, ali on će danas biti pod upitnikom.

Foto AP

Lids se vratio u Premijer ligu sezone 2019/2020, a pre 21. godinu je igrao čak i polufinale Lige šampiona nakon čega je klub počeo da "tone", već naredne sezone nisu uspeli da se kvalifikuju u najeltinije evropsko takmičenje. Finansijska kriza i prodaja igrača je dovela do toga da već nakon dve godine klub iz zapadnog Jorkšira ispadne u niži rang.

Ove dve ekipe su u prošloj sezoni dva puta odmerile snage, prvi duel se igrao u oktobru 2021. i tada je meč završen rezultatom 1:1, bod je domaćinu doneo Rodrigo golom u 94. minutu. Pet meseci kasnije "Vukovi" doživeli poraz na svom terenu rezultatom 2:3. Tada je trijumf doneo Luk Ajling u 91. minutu.

Gledali smo dva interesantna meča u prethodnoj sezoni, a verujemo da nas ništa manje ne očekuje ni danas, u oba duela smo videli po gol u svakom poluvremenu, a naša prognoza je da će tako biti i danas.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak