"ŠUMARI" SU PONOVO U ELITI: Bogati NJukasl dočekuje silno pojačani Notingem forest

Novosti online

06. 08. 2022. u 08:55

"SVRAKE" imaju velike ambicije.

ШУМАРИ СУ ПОНОВО У ЕЛИТИ: Богати Њукасл дочекује силно појачани Нотингем форест

Foto: Profimedia

Fudbaleri Njukasla dočekaće Notingem Forest na "Sent Džejms parku" u meču prvog kola engleske Premijer lige.

"Svrake" su ovog leta već potrošile 66.000.000 evra na otkup Meta Targeta iz Aston Vile, te kupovine Svena Botmana iz Lila i Barnlijevog Nika Poupa, međutim, bogati vlasnici ne žele da se zaustave na tome.

Finansijski najmoćniji klub na Ostrvu pored Mančester sitija krenuo je u ofanzivu na 25-godišnjeg povremenog reprezentativca Engleske Džejmsa Medisona. Ugledni britanski "Telegraf" ovog jutra piše da su Svrake ponudile Lesteru 40.000.000 funti, čime bi izjednačile dosadašnji klupski rekord po visini obeštećenja za jedno pojačanje koji trenutno drži Žoelinton.

Ipak, odgovor sa "King Pauer stadiona" bio je odričan, "lisice" bar za sada ne žele da se odreknu ofanzivnog veziste koji je prošle sezone postigao 12 i namestio osam golova u Premijer ligi.

Bruno Gimaraeš nametnuo se kao prevdovnik novog talasa crno-belih. Brazilski vezista je rođeni lider, svojim prisustvom na terenu čini saigrače boljim i sjajno spaja linije tima. Od puluena Edija Haua očekuje se da ove sezone naprave iskorak, te se upuste u borbu za plasman na evro-scenu.

Posle 23 godine, Notingem Forest se ovog leta vratio u elitni rang engleskog fudbala.

Nekadašnji velikan i dvostruki uzastopni šampion Evrope je prethodnih godina tavorio po nižim ligama, a onda je klub kupio grčki biznismen Evangelos Marinakis koji je već 20 i kusur godina na čelu Olimpijakosa i ima veliko iskustvo u fudbalu.

Marinakis je počeo da dovodi zvučna trenerska imena poput Aitora Karanke, Martina O’ Nila, Roja Kina, Krisa Hjutona ali mu je uspeh doneo malo poznati Stiv Kuper i napadačkim fudbalom je napokon vratio "šumare" u Premijer ligu iako su imali prilično skroman tim.

Za sada najveći transfer je nigerijski napadač Taivo Avonidži koji je Union Berlinu plaćen 20.500.000 evra posle dve odlične bundesligaške sezone. Potom je od Troe kupljen francuski desni bek Žilijen Bjankon za 10.000.000 evra. A onda za duplo veću sumu još jedan desni bek – Neko Vilijams iz Liverpula. Štopersku poziciju je popunio Musa Nijakite, plaćen Majncu 10.000.000 evra dok je iz Bajerna doveden levi bek Omar Ričards za 8.500.000 evra i velike bonuse. I njemu je pridodata konkurencija pa je iz Hadersfilda stigao levi bek Hari Tofolo za 6.000.000 evra. Dakle, po dva beka i jedan štoper su koštali skoro 55.000.000 evra. Ni tu nije bio kraj. Iz Haderfsilda je juče stigao vezista Luis O’Brajen za 6.000.000 evra. 

Pozicija golmana rešena je dolaskom Dina Hendersona iz Mančester junajteda, dok je svakako najzvučnije ima koje je stiglo "Siti graund" - Džesi Lingard.

Reprezentativac Engleske angažovan je kao slobodan igrač po isteku ugovora u Mančester junajtedu, Potpisao je na godinu dana, ali za fantastičnu platu od blizu 7.000.000 evra neto po sezoni, kojom će postati jedan od najplaćenijih fudbalera Premijer lige. Ispred njega su Mohamed Salah i Virdžil van Dajk iz Liverpula, Rahim Sterling, Kalidu Kulibali, Ngolo Kante i Timo Verner iz Čelsija, Kevin de Brujne, Erling Haland, Džek Griliš, Džon Stons i Rodri iz Mančester sitija...

Uprkos silnim pojačanjima Notingem forestu se predviđa borba za opstanak, biće autsajderi na većini mečeva, pa tako i na "Sent Džejms parku".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna