NEKI NOVI JUNAJTED: Premijera Ten Hagovih "crvenih đavola"

Novosti online

07. 08. 2022. u 08:15

HOLANDSKI stručnjak želi da klub promeni iz korena.

НЕКИ НОВИ ЈУНАЈТЕД: Премијера Тен Хагових црвених ђавола

FOTO: Tanjug

Fudbaleri Mančester junajteda danas od 15 časova započinju novu sezonu u Premijer ligi. Na čuveni "Old traford" stiže Brajton koji je pre nekoliko dana ostao bez svog najboljeg pojedinca - Marka Kukurelje.

Erik Ten Hag, trener "crvenih đavola", nije želeo da otkriva sa kojim timom će početi meč. Sigurno je samo da neće moći da računa na Entonija Marsijala, koji ima problema sa povredom prepone.

- Uvek je problem kada nemate sve igrače na raspologanju. Verujem da će se brzo vratiti - rekao je holandski stručnjak.

Odsustvo Marsijala kao prvu opciju u napadu nameće Kristijana Ronalda, koji je propustio veći deo letnjih priprema. Portugalac je želeo da napusti Junajted, ali je na kraju ostao u Mančesteru.

Ten Hag je na pitanje da li će dobitinik pet "zlatnih lopti" početi meč samo kratko odgovorio.

- Videćemo u nedelju.

"Galebovi" za razliku od domaćina nemaju imperativ pobede, ipak, sigurno je da na "teatar snova" ne stižu sa belom zastavicom. Biće teško stići do pozitivnog rezultata bez najboljeg igrača iz prošlje sezone, fantastičnog levog beka Marka Kukurelje koji je pojačao Čelsi.

"Plavci" su Španca platili 65.000.000 evra fiksno, 8.000.000 Brajton će moći da zaradi kroz bonuse, ali i bez njih, izdanak čuvene La Masije je najskuplji bek u istoriji fudbala i najskuplji defanzivac u istoriji Čelsija. 

Uz nesporne kvalitete koje nekadašnji fudbaler Hetafea poseduje, na prvu loptu deluje da ga je Čelsi ozbiljno preplatio. Primera radi, Pep Gvardiola koji je izuzetno želeo Kukurelju na levoj strani terena, nije hteo da ide preko 50.000.000 evra. Španac je plaćen više od Ašrafa Hakimija i Žoaa Kanseala i postao peti najskuplji defanzivac svih vremena. Ipak previše za fudbalera koji u cv-ju ima tek jednu sezonu u Premijer ligi.

Prethodne sezone međusobni dueli ovih rivala završeni su trijumfima domaćina. Junajted je na svom terenu slavio sa 2:0, dok se Brajton revanširao "duplo" - 4:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!