BELGIJANCIMA SE SPREMA "PAKAO": Rendžers na "Ajbroksu" igra kao u transu

Novosti online

09. 08. 2022. u 11:27 >> 12:23

ŠKOTI se nadaju preokretu.

БЕЛГИЈАНЦИМА СЕ СПРЕМА ПАКАО: Ренџерс на Ајброксу игра као у трансу

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Pred prošlosezonskim finalistom Lige Evrope je težak zadatak! Naime, Rendžers posle poraza od 0:2 u Belgiji dočekuje Union Sen Žiloaz u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kapital iz žuto-plavih je ozbiljan. Možda i mali uzimajući u obzir atmosferu i vrelinu "Ajbroks parka". Senzacionalni predstavnik Belgije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, stigao je do istorijske pobede nad "policajcima", bez obzira što je u letnjem prelaznom roku ostao bez prvog strelca tima Denisa Undava.

Rendžers je gledajući dešavanja na meču mogao da pretrpi i jači poraz. Vicešampion Belgije je pogodio stativu, bio u nekoliko navrata blizu trećeg gola, čime bi znatno povećao šanse u dvomeču protiv finaliste Lige Evrope. Imao je škotski klub veći posed, dobru timsku igru, međutim, nastupali su bez udarnih igli prošlosezonskog uspeha. Nije bilo Kolumbijca Morelosa, koji je dugo odsutan zbog povrede, kao i Rajana Kenta. Osetilo se to u igri ekipe Đovanija Van Bronhorsta.

Međutim, sve čestitike su zaslužili momci Karela Geraertsa.

Očigledno je aktuleni trener nasledio neke mehanizme u igri od Felisa Macua, stručnjaka koji je napravio prošle sezone čudo i potom potpisao za Anderlehet. Primer je akcija iz 27. minuta krunisana golom Teume.

Bilo je žestoko i u drugom poluvremenu. Mogao je Bart Nievkop da udvostruči prednost Uniona, ali je pogodio stativu udarcem sa 16 metara. Sreća se tada osmenhula Rendžersu, ali u 76. minutu - nije. Goldson je igrao rukom u šesnestercu, sudija je u prvom trenutku odmahnuo rukom. Ali je posle konsultacija sa VAR-om dosudio penal za Union, koji je u pogodak pretvorio Dante Vanzier. 

Belgijance čeka "pakao" na "Ajborksu", prošle sezone ali i godinama unazad, na kultom zdanju su padali mnogo veće ekipe od Uniona. Verujemo da će Rendžers slaviti večeras, da li će to biti dovoljno za plasman u plej-of ostaje da vidimo.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a