VUKOVI SLABO GRIZU: "Orlovi" lete ka plej-ofu Lige šampiona

M.T.

09. 08. 2022. u 11:37

JOŠ jedan revanš meč 3. kola kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje za koji se može reći da je formalnost

ВУКОВИ СЛАБО ГРИЗУ: Орлови лете ка плеј-офу Лиге шампиона

Foto: Profimedia

Prvi meč u Portugalu pre nedelju dana pokazao je da Mitjiland ipak nije dorastao takmičenju u Ligi šampiona pošto je Benfika ubedljivo trijumfovala sa 4:1.

Iako je jasno da Orlovi neće potceniti vicešampiona danskog prvenstva i osvajača kupa te zemlje, teško je verovati da je Mitjiland sposoban da na ''Randers areni'' danas od 19.45 načini podvig, nadoknadi zaostatak iz prvog meča i plasira se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pre nedelju dana Benfika je bila ta koja se u svakom trenutku pitala o dešavanjima na terenu. "Orlovi" su u bukvalnom smislu razbili Mitjiland, a briljirao je het-trikom Gonsalo Ramos, dok su i debitanti Enco Fernandes i David Neres odigrali dobar meč i pokazali da Benfika može i bez Darvina Nunjeza.

Nemac Rodžer Šmit, novajlija na klupi lisabonskog giganta koji je stigao iz PSV Ajndohovena, našpanovao je ekipu u pravom trenutku, a to pokazuje i forma Benfike koja u poslednjih pet utakmica računajući sva takmičenja ima maksimalan učinak uz odličnu gol razliku od 20 datih i šest primljenih golova. Jasno je da se i u revanš meču protiv Danaca može očekivati goleada.

Mitjiland jednostavno nije dorastao portugalskom klubu. Da će danski vicešampion imati prilično problema bilo je jasno već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona kada su tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeli da izbace AEK iz Larnake. U takvoj, očigledno ne mnogo dobroj formi, nisu imali previše sreće i naleteli su na više nego raspoloženu Benfiku koja je koristila svaku priliku koja se ukazala. 

Trener Henrik Jensen nema mnogo izbora već mora da podigne ekipu i motiviše je da, ako ništa drugo makar pruži dostojan otpor i odigra za čast kluba, a sam Jansen je stigao na klupu kao zamena za Boa Henriksena koji je smenjen zbog slabog starta sezone pošto je Mitjiland u prva dva kola domaćeg šampionata osvojio samo bod.

Meč u Danskoj biće zanimljiv ljubiteljima fudbala u Srbiji i zbog činjenice da je UEFA odredila najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića za glavnog arbitra meča, a pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je za četvrtog sudiju određen Momčilo Marković. Ne očekuje se da će srpski arbitar imati pune ruke posla, a Benfika je apsolutni favorit da i u revanšu trijumfuje i ode u narednu rundu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili