VILJNUS NIJE MESTO ZA ČUDO: Bodo Glimt overava plasman u plej-of

M.T.

09. 08. 2022. u 09:39

U dvomeču u kome je sve rešeno nakon prvog meča revanš je čista formalnost

ВИЉНУС НИЈЕ МЕСТО ЗА ЧУДО: Бодо Глимт оверава пласман у плеј-оф

FOTO: Tanjug

Ekipa Žalgirisa dočekaće u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Viljnusu norveški Bodo Glimt danas od 18 časova na "LFF" stadionu u meču koji će biti samo puka formalnost bez obzira što je ulog plasman u plej-of za elitno takmičenje.

Razlog tome je sjajna igra norveškog predstavnika pre nedelju dana kada je pred domaćim navijačima isporučio pet komada u mrežu Žalgirisa.

Litvanski predstavnik nalazio se u sasvim dobroj formi, prethodno je u prva kola kvalifikacija uspeo da elinimiše Balkani sa Kosova i Metohije, a zatim i švedski Malme, ali je onda naleteo na raspoložene Norvežane koji nisu imali ni jednog trenutka milosti.

Nije Žalgiris čak ni odigrao loš meč, imali su Litvanci svoje šanse, ali je tim trenera Kjetila Knutsena bio veoma raspoložen u prvom meču i koristio svaku priliku koja mu se ukazala, propustivši još nekoliko dobrih šansi da zaista do vrha napuni mrežu rivala.


Žalgiris je naleteo na Bodo Glimt u najgorem mogućem trenutku. Šampion Norveške nalazi se u dobroj seriji u domaćem šampionatu koji je već odavno u toku. Bodo je trijumfovao na poslednja četiri meča u Elitserijenu sa gol razlikom 13-2 pre nego što je došao na red za gostovanje Žalgirisa. Litvancima se jednostavno nije pisalo dobro.
Rezultatska katastrofa u Norveškoj nije ostavila veći uticaj na Žalgiris koji je ostvario pobedu u domaćem šampionatu proteklog vikenda protiv Bange od 2:1, ali teško da je to prava uteha za navijače posle poniženja koje im je Bodo Glimt priredio.


Razlika u kvalitetu dva tima je više nego očigledno i deluje nezamislivo mogućnost da Žalgiris može da napravi, ne čudo, već senzaciju kako bi nadoknadio pet golova zaostatka. Zbog toga ne bi trebalo da čudi ako se Kjetil Knutsen odluči da odmori neke od glavnih igrača u revanšu jer nema potrebe da pri ovakvom rezultatu šalje najjači tim na teren.

Ovo je naročito važno ako se uzme u obzir da Bodo Glimt u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona igra protiv pobednika dvomeča između zagrebačkog Dinama i bugarskog Ludogoreca, a šampion Hrvatske je u slavio na gostovanju u prvom meču sa 2:1 i trenutno je bliži plasmanu u plej-of.

Uzevši u obzir trenutnu formu norveškog šampiona, kao i ''petardu'' koja je pukla u prvoj utakmici, nije nemoguće da i na ovom meču bude pregršt golova.

NAŠ TIP: UG 3+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!