STARI VUK HOĆE U ELITU: Lučesku i Dinamo brane gol prednosti

M.T.

09. 08. 2022. u 10:48

VEČERAS od 20.30 na "Merkur areni" u Gracu očekuje nas zanimljiv revanš između domaćeg Šturma i Dinama iz Kijeva

СТАРИ ВУК ХОЋЕ У ЕЛИТУ: Луческу и Динамо бране гол предности

Foto: Profimedia

Iako je, makar na papiru, znatno slabiji od kijevskog Dinama, Šturm iz Graca imao je za čime da žali posle prvog meča protiv ukrajinskog tima odigranog pre nedelju dana u poljskom Lođu gde Dinamo igra svoje mečeve zbog rata u Ukrajini.

Dinamo je Lođu ostvario minimalnu pobedu od 1:0, a danas će u Gracu od 20.30 pokušati da overi plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.


Činilo se pre nedelju dana da Dinamo neće imati posebno težak posao, naročito posle odličnog rezultata u drugom kolu i eliminacija turskog Fenerbahčea. Turski tim slovio je za favorita, ali je stari lisac Mirčea Lučesku uspeo da tim sastavljen gotovo samo od Ukrajinaca ipak odvede u narednu rundu i to posle pobede usred Istanbula.

Sve to naravno dodatno je motivisalo ukrajinskog šampiona koji je i u Lođu uspeo da dođe do trijumfa, istina minimalnog i uz nešto lošiju igru od očekivane, ali je bitan krajnji rezultat, a on je trenutno za Dinamo pozitivan.

Za Ukrajince će eventualni prolazak u plej-of rundu biti još značajniji ako se uzme u obzir da od stranih igrača imaju u timu samo poljskog internacionalca Tomaža Kedžioru. Bio je tu i Slovenac Benjamin Verbič, ali je on napustio klub odmah posle revanša protiv Fenerbahčea u drugom kolu i otišao u Panatinaikos.


Što se tiče Šturma, ekipa trenera Kristijana Ilcera mogla je da ima i pozitivan rezultat iz prvog meča, pa samim tim i bolje šanse za plasman u plej-of mada one i ovako nisu zanemarlljive. Šturm je u prvom meču bio bez pomoć četvorice standardnih igrača – Jakoba Jančera, Otara Kitiešvilija, Niklasa Gajrhofera i Vinsenta Trumera i bez obzira na to imao tri odlične prilike u prvih 25 minuta meča, a dve je propustio mladi 19-godišnji Danac Rasmus Hejlun koji je četiri dana pre toga doneo pobedu sa dva gola protiv Salcburga u austrijskoj Bundesligi. 


Kada se uzme u obzir da samo tri igrača Šturma imaju preko 30 godina i da je to jedan od najmlađih timova u domaćem šapionatu Ilcer i nema razloga da bude nezadovoljan rezultatom prvog meča iako je on mogao da bude bolji za njegov klub. Svakako, u Gracu se očekuje uzbudljiv meč u kojem jasnog favorita i nema. Ipak, Lučesku je uspeo da sa Dinamom preživi Istanbul, a u odnosu na to Grac bi trebalo da bude lakša priča.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,95)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 3)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja