PAKLENO U ZEMLJI VIKINGA: Zagrepčani su tvrd orah!

M.T.

16. 08. 2022. u 10:48

VEČERAS od 21 čas Bodo Glimt će ugostiti Dinamo Zagreb u okviru prvog meča plej-ofa za plasman u Ligu šampiona

ПАКЛЕНО У ЗЕМЉИ ВИКИНГА: Загрепчани су тврд орах!

Foto: Instagram

Bodo Glimt došao je na korak od velikog uspeha i plasmana u grupnu fazu Lige šapiona prvi put u klupskoj istoriji, ali je pred norveškim dvostrukim uzastopnim šampionom ostala poslednja vrlo ozbiljna prepreka u vidu zagrebačkog Dinama kojeg će dočekati u plej-ofu kvalifikacija danas od 21 sat na stadionu "Aspmira". Biće ovo i prvi zvanični susret ova dva tima.

Norveški šampion je u prethodnoj rundi imao lakši posao nego što se očekivalo. Bodo Glimt je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija ''petardom'' počastio Žalgiris da bi u revanšu koji je bio samo puka formalnost Norvežani odigrali miroljubivih 1:1 sa litvanskim klubom i overili prolazak u plej-of.

Početak kvalifiakcija nije baš išao po loju za Norvežane. U prvom kolu su poraženi u revanšu od Klaksvika, ali je pobeda od 3:0 bila dovoljna za plasman dalje, da bi Linfild u prvom meču drugog kola ostvario minimalnu pobedu. Međutim, Bodo je proradio u revanšu i sa 8:0 razuverio sve koji su verovali u potencijalno iznenađenje kluba iz Severne Irske.

Poraz od Linfilda bio je i poslednji za Bodo koji je od tog trenutka na sedam utakmica ostvario šest pobeda uz već pomenuti remi protiv Žalgirisa. Dobru uvertiru za Dinamo, ekipa trenera Kjetila Knutsena napravila je trijumfom u domaćem šampionatu sa 4:1 protiv Sarpsborga.

U dvomeču prtoiv Zagrebčana, Bodo Glimtu će najvažnije biti da na svom uobičajnom nivou bude Amal Pelegrino, najbolji strelac ekipe sa 17 golova na 16 utakmica u norveškom šampionatu, a precizan je i tokom kvalifikacija pošto je na pet utakmica postigao tri gola.

Na drugoj strani nalazi se Dinamo iz Zagreba, mnogo iskusniji tim kada je igranje kvalifikacija za elitno takmičenje u pitanju. "Modri" su standardni učesnici Lige Šampiona ili Lige Evrope u kojoj su se takmičili prošle sezone, a sada su još jednom stigli nadomak elitnog takmičenja.
Dinamo je kvalifikacije počeo od drugog kola i prilično se namučio u dvomeču protiv makedonskog Škupija. Prvi meč u Zagrebu je završen remijem 2:2, da bi u Skoplju Dinamo ostvario minimalnu pobedu. Iako po imenu ozbiljniji protivnik, Dinamo je lakše izašao na kraj sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija pošto je ostvario dve pobede i tako obezbedio dvomeč protiv Bodo Glimta.

"Modri" nemaju od početka sezone poraz, a startovali su osvajanjem Superkupa Hrvatske pobedom na penale protiv Hajduka. U prventvu su u pet kola ostvarili četiri pobede i jedan nerešen rezultat, a uvertira za Bodo nije mogla biti bolja pošto je u najvećem hrvatskom derbiju savladan Hajduk sa 4:1, iako su Splićani posle prvih 45 minuta vodili 1:0.

Najveća opasnost za Bode predstavljaće Josip Drmić i Mislav Oršić. Obojica su na pet utakmica HNL-a postigli po tri gola, dok su u kvalifikacijama za Ligu šampiona postigli dva gola na četiri meča, odnosno jedan na tri utakmice.

Verujemo da nas očekuje jako neizvestan duel na severu Evrope u kome je pobednika teško prognozirati pa smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: UG 3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković