SUDAR IGRAČKIH LEGENDI: Megdan Đovanija i Ruda na "Ajbroksu"

Novosti online

16. 08. 2022. u 11:16 >> 13:02

PRVI meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

СУДАР ИГРАЧКИХ ЛЕГЕНДИ: Мегдан Ђованија и Руда на Ајброксу

Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Holandske fudbalske legende sastaće se po prvi put u trenerskim ulogama. Đovani van Bronhrost predvodi slavni Glazgvov Redžers i pokušaće da se domogne Lige šampiona. Međutim, neće biti lako, na "Ajbroks" stiže PSV koji sa klupe predvodi nekadašnji golgeter Mančester junajteda i Real Madrida Rud van Nistelroj.

Ko igra sa Rendžersom prvi meč kod kuće mora da slavi bar tri razlike da bi nečemu mogao da se nada u Glazgovu. Dva gola prednosti nisu dovoljna. Osetio je to i Union Sen Žiloaz, koji je uprkos senzacionalnoj pobedi minule sedmice ostao bez plasman u plej-of Lige šampiona. Tamo će škotski velikan, pošto je komotno slavio pobedom nad Belgijancima u Glazgovu. 

Razlog je isti onaj koji su iskusili fudbaleri Brage i Lajpciga u završnici nokaut faze prethodnog izdanja Lige Evrope. Proletos je ekipa Đovanija van Bronhorsta uspevala da nadoknadi minuse iz Portugala i Nemačke, a po istom principu savladala i Belgijance – 3:0.

Recept proveren. Jedan gol na "Ajbrosku" "policajci" po pravilo postižu iz jedanaesterca. Tako je bilo i posle bespotrebnog igranja rukom Van der Hejdena u završnici prvog dela, kad je precizan bio Džejms Tavernije. A u drugom su se za dobro raspoloženje na tribinama postarale novajlije.

Najpre je u petercu, posle velike gužve, glavom najsnalažljiviji bio Antonio Čolak, angažovan nedavno iz solunskog PAOK-a za 2.100.000 evra, da bi 20-godišnji Nemac, Malik Tilman, koga je Bajern poslao na kaljenje, posle ubacivanja Borne Barišića sa levog boka savladao Antonija Morisa.

Samo koji minut ga je delio od proboja u 4. kolo i sudara sa Glazgov Rendžersom. Lopta je, ipak, okrenula leđa Francuzima, pa će PSV naredne nedelje početi dvomeč sa Škotima za ulaz u grupnu fazu Lige šampiona. Posle 120 minuta igre Holanđani su slavili sa 3:2 (prvi meč 1:1) i tako zakazali dvomeč sa finalistom Lige Evrope.

Rendžers na "Ajborksu" izgleda za klasu bolje nego na gostovanju. Upravo zbog toga malo prednost dajemo vicešampionu Škotske.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)