Bivši Partizanovac napada Zvezdinog dželata!

V.D.

18. 08. 2022. u 11:02

VEČERAS od 19 časova očekuje nas prvi susret dvomeča za plasman u Ligu Evrope između Pjunika i Šerifa

Бивши Партизановац напада Звездиног џелата!

FOTO: M. Vukadinović

Jermenski šampion je imao odlične evropske kvalifikacije iza sebe. Prvi put su u svojoj tridesetogodišnjoj istoriji uspeli su da izbore plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Dvomeč sa moldavskim šampionom će doneti odluku ko će u grupnu fazu lige Evrope a ko u Ligu Konferencija.

Pjunik je najtrofejniji jermenski klub i krenuo je evropsko leto od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona gde su iznenadili rumunskog šampiona Kluž i izbacili ga na penale.

U drugom kolu kvalifikacija su odigrali sjajno i izbacili ukupnim rezultatom 4:2 ekipu Didelanža iz Luksembruga i tako zakazali dvomeč sa Crvenom zvezdom.

Nekadašnji evropski i svetski šampion je ipak bio preveliki zalogaj za Jermene koji su od crveno-belih poraženi ukupnim rezultatom 7:0.

U domaćem šampionatu su odigrali dva meča. U prvom su poraženi u Derbiju od Ararata dok su za vikend savladali Širak minimalnim rezultatom.

Očekuje se i da večeras debituje poslednje pojačanje Pjunika, bivši fudbaler Partizana i mladi reprezentativac Aleksandar Miljković koji je pre 5 dana stigao u redove jermenskog tima. 

Šerif koji je neprikosnoveni vladar Moldavije prošle godine je imao sezonu za pamćenje kada je izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb da bi u grupnoj fazi Lige šampiona savladao Šahtjor i Real Madrid koji je kasnio podigao "ušati pehar".

U odnosu na prošlu sezonu tim Šerifa se mnogo promenio. Kormilo je od Jurija Verniduba preuzeo hrvatski stručnjak Stjepan Tomas ali i pored velikih promena Šerif je ponovo izborio evropsku jesen.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladan je Zrinjski iz Mostara ukupnim rezultatom 1:0, u drugom kolu takođe minimalnom pobedom na svom terenu izbacili su još jednog eks Ju predstavnika Maribor da bi ih češki šampion Viktorija Plzenj pobedom od 4:2 poslala na dvomeč sa Pjunikom.

Ekipa iz Tiraspolja je nakon tri odigrana kola lider moldavskog prvenstva sa sedam osvojenih bodova. 

Ove dve ekipe su se sastale dva puta u svojoj istoriji. Bilo je to sada već daleke 2006. godine kada su se susreli u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon 0:0 u Jerevanu, Šerif je na svom terenu slavio sa 2:0 i tako obezbedio plasman u drugu rundu.

Šerif je favorit za prolaz u Ligu Evrope ali s obzirom da se prvi meč igra u Jerevanu odlučili smo se za igru na golove. 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija