OKRŠAJ ZELENIH! Poslednji korak ka Ligi Evrope

M.T.

18. 08. 2022. u 08:49 >> 08:54

ZANIMLjIV meč mogao bi da bude u Bugarskoj gde će Ludogorec u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope dočekati litvanski Žalgiris od 19.45 na "Huvefarma Areni" u Razgradu, iako je domaćin veliki favorit.

ОКРШАЈ ЗЕЛЕНИХ! Последњи корак ка Лиги Европе

Foto: Profimedia

Biće ovo repriza duela iz sezone 2017/2018. kada su se ova dva tima sastala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada je Ludogorec prošao dalje iako je poražen sa 2:1 u prvom meču, ali je 4:1 u revanšu za bugarski tim bilo dovoljno za prolazak u narednu rundu.

Ludogorec je imao sasvim solidne kvalifikacija u Ligi šampiona gde je stao na trećem stepeniku gde ga je sačekao Dinamo Zagreb.

Prethodno je bugarski klub savladao u dvomeču Sutjesku u prvom kolu, zatim izbacio irski Šamrok uprkos porazu u drugom meču, ali je u trećoj rundi zagrebački Dinamo ipak bio prejak.

"Modri" su slavili u oba meča i plasirali se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je timu iz Razgrada ostalo da se uteši Ligom Evrope i pokušaće da uđe u nju preko Žalgirisa.

Uporedo sa evropskim kvalifikacijama Ludogorec je krenuo i sa prvenstvom Bugarske i za sada mu odlično ide. Tim iz Razgrada odigrao je doduše samo četiri meča od predviđenih šest i nema trenutno poraz. Nalazi se na šestom mestu sa 10 bodova, ali i dva meča manje odigrana u odnosu na vodeći CSKA 1948 iz Sofije.

Glavno oružje Ludogoreca su dva Brazilca u napadu – Kauli i Igor Tijago koji su zajedno u svim takmičenjima ove sezone postigli sedam golova. Kauli je odigrao devet utakmice i postigao četiri gola uz tri asistencije, dok je Igor Tijago na sedam utakmica postigao tri gola i upisao tri asistencije.

Žalgiris je iz kvalifikacija za Ligu šampiona ispao od norveškog Bodo Glimta koji je bio ubedljiv i sa 5:0 slavio u prvom meču, pa je revanš bio samo formalnost i završen je 1:1. Prethodno je litvanski klub izbacio Balkani sa Kosova i Metohije u prvom kolu, da bi u drugom napravio iznenađenje i eliminisao švedski Malme.

Litvanski šampionat je u toku pa je Žalgiris u punoj formi i za sada mu odlično ide. Trenutno se nalazi na prvom mestu sa istim brojem bodova kao i najbliži pratilac Hegelman, ali Žalgiris ima čak četiri meča manje odigrano. U prethodnom kolu Žalgiris je ubedljivo savladao Riteraji sa 5:1.

Međutim, kada se sve uzme u obzir Ludogorec jeste favorit protiv Žalgirisa, ali nema sumnje da će bugarski predstavnik biti oprezan protiv tima koji je uspeo da eliminiše Malme.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija