DERBI U RUSKOJ PRESTONICI: Srbin želi pobedu!

N.P.

20. 08. 2022. u 08:59

U GRADSKOM derbiju ekipa Dinama sastaje se sa Spartakom u meču 6. kola ruske Premijer lige.

ДЕРБИ У РУСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Србин жели победу!

Foto: Profimedia

Domaćin je u odličnoj formi, nema poraz od početka prvenstva. Izabranici Slaviše Jokanovića imaju učinak od dve pobede i tri remija uz gol-razliku 10:4. Popularni "policajci" trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli sa devet osvojenih bodova.

Dinamo je svoj poslednji trijumf u šampionatu imao na gostovanju Samari (2:0). Golove su postigli Roberto Fernandez u 13. i Vjačeslav Grulev u 60. minutu susreta. Srpski stručnjak forsira formaciju 4-1-4-1, sa najisturenijim napadačem Fedorom Smolovom, koji je ujedno i najbolji strelac tima sa četiri postignuta pogotka.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL


Spartak igra fenomenalno pobedio je u svakom u prethodna četiri meča u Premijer ligi. Puleni Giljerma Abaskala su lideri na tabeli sa 13 osvojenih bodova uz gol-razliku 14:3.

U poslednjoj utakmici pred svojim navijačima "crveno-beli" su nadigrali Soči rezultatom 3:0. Dvostruki strelac je bio napadač Kvinsi Promes dok je jedan gol postikao veznjak Anton Žinkovski. Mladi španski stručnjak će verovatno u današnji derbi ući sa formacijom 4-3-1-2, gde glavni reč na sredini terena ima centralni vezni Mihail Ignjatov. Najbolji strelac kod gostiju je gorepomenuti Promes koji je postigao šest pogodaka, a najviše asistencija ima Aleksandar Sobolev.

U minulom međusobnom duelu između dva kluba koji je odigran 29. maja 2022. godine na stadionu "Lužnjiki" slavio je Spartak rezultatom 2:1. Fudbaleri Dinama nisu uspeli da osvoje sva tri boda protiv gradskog rivala na prethodna četiri derbija. U današnjem dvoboju favorita nema, obe ekipe su u dobro formi i neporažene su od početka šampionata. Savetujemo da pokušate sa golovima gde ih mi svakako očekujemo.


NAŠ PREDLOG: UG 2-4 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

BOTAFOGO KONAČNO OPET PRVI: Internasional i dalje bez Enera Valensije na lidera