GOREĆE "GRBAVICA"! Veliki derbi u komšiluku

V.D.

26. 08. 2022. u 11:45 >> 12:34

SEDMO kolo Premijer lige donosi najveći duel koji BiH može da ponudi – okršaj Željezničara i Sarajeva!

ГОРЕЋЕ ГРБАВИЦА! Велики дерби у комшилуку

Foto: Profimedia

Dva tima će se sastati u petak od 20.00 časova na stadionu "Grbavica".

Domaći Željo se nakon šest odigranih kola nalazi na petoj poziciji sa osam osvojenih bodova i gol-razlikom 10:10. 

Nakon prethodne sezone, koju bi navijači ovog tima najradije da što pre zaborave, ovu sezonu su započeli dobro i nakon remija u Trebinju sa Leotarom u prvom kolu savladali su prošlogodišnjeg šampiona Zrinjski sa 2:1.

U trećem kolu su odigrali nerešeno sa liderom Širokim Brijegom na svom stadionu, da bi nakon toga doživeli poraz od Veleža u Mostaru 3:1. Da ih taj poraz nije mnogo poremetio pokazali su u narednom kolu kada su naneli jedini poraz u dosadašnjem delu prvenstva ekipi Tuzla sitija. Sarajlije su slavile tada sa 4:2.

U poslednjem kolu odigranom pre šest dana u Banjaluci su poraženi od ekipe Borca koju sa klupe predvodi Nenad Lalatović. Rezultat je bio 2:1.

Sa druge strane, današnji gost je sjajno krenuo u sezonu. Upisali su tri pobede u prva tri kola nad Borcem u Banjaluci, Slogom iz Doboja i Travnikom. Nakon osvojenih devet bodova stigao je debakl kada je Tuzla siti slavila sa 5:1. Da se momci u bordo dresovima nisu oporavili od tog poraza govore rezultati i u naredna dva kola, kada su doživeli poraz od Igmana i odigrali nerešeno sa Slobodom iz Tuzle.

Sarajevo trenutno zauzima četvrtu poziciju sa deset osvojenih bodova i gol-razlikom 10:11.

Trener Feđa Dudić koji trenira Sarajevo će imati svoj debi na "vječitom derbiju" od koga očekuje mnogo  a trener domaćeg tima Edis Mulalić u najavi utakmice ističe da za ovakav duel treba "naći mjeru između vrućeg srca i hladne glave".

Stadion je rasprodat do poslednjeg mesta i očekuje se sjajna atmosfera.

U prošla tri sezonska derbija videli smo po jednu pobedu na obe strane i remi. Ova utakmica je uvek jako posebna i pobednika je teško prognozirati, tako da smo se mi odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev