NA ''BALAIDOS'' DOLAZI FENJERAŠ: Kadiz dobra prilika za početak Seltine serije

M.T.

02. 09. 2022. u 09:58

GOSTI još uvek nisu uspeli da pobede u novoj sezoni La Lige.

НА БАЛАИДОС ДОЛАЗИ ФЕЊЕРАШ: Кадиз добра прилика за почетак Селтине серије

Foto: EPA-EFE/J. J. GUILLEN

Selta je u prošlom kolu uspela da stigne do prve pobede u sezoni, a večeras od 21 čas na ''Balaidos'' dolazi fenjeraš Kadiz u okviru četvrtog kola La Lige, što timu iz Viga pruža priliku da uđe u seriju dobrih rezultata.

Klub iz Galicije sezonu je počeo remijem protiv Espanjola, da bi u drugom kolu Real iz Madrida bio ubedljiv na ''Balaidosu'' sa 4:1. Ipak, tim Eduarda Kudea dočekao je priliku u trećem kolu i stigao do prve pobede pošto je minimalcem savladao Đironu na gostovanju. Sada na ''Balaidos'' stiže Kadiz, poslednjeplasirani tim šampionata i Selta ima lepu priliku da ostvari još jedan dobar rezultat.

Kadiz je prošle sezone na jedvite jade izborio opstanak u elitnom rangu španskog fudbala, a kako je krenula ova sezone, čini se da će se tim iz Andaluzije sučiti sa istim poteškoćama. U prva tri kola Kadiz ne samo da nije osvojio ni bod, već nije uspeo da postigne nijedan gol. Ekipa Serhija Gonzalesa redom je gubila od Real Sosijedada, Osasune i Atletik Bilbaoa i nalazi se na poslednjoj poziciji u La Ligi.

Za ovaj meča Selta skoro i da nema kadrovskih problema, osim izostanka Renata Tapije, dok još uvek nije sigurno učešće Gonzala Pasijensije. Kadiz ima nešto više problema pošto i dalje u timu neće biti Džon Ander Garido, Isak Karselen i Rubena Alkaraz, dok će se u tim posle suspenzije vratiti Tomas Alarkon.

Kao što je bio slučaj i u prethodnih sedam sezona, sve u Selti se vrti oko Jaga Aspasa, najboljeg strelca ekipe sa tri gola, koji je pogotkom u 90. minutu doneo timu iz Viga prvi trijumf u sezoni protiv Đirone i od njega će najviše morati da strahuje Kadiz.

Kada su u pitanju međusobni mečevi u ligi ove dve ekipe, Selta stoji nešto bolje. Tim iz Viga uspeo je da ostvari četiri trijumfa, dok je Kadiz upisao jednu pobedu manje, a tri utakmice okončane su nerešenim rezultatom. Međutim, Selta na prošle tri utakmice nije uspela da savlada Kadiz koji je prošle sezone u dva meča uspeo da osvoji četiri boda protiv ekipe iz Viga.

Selta je pobedom u prethodnom kolu napravila dobru uvertiru za nastavak takmičenja u La Ligi, a fenjeraš iz Andaluzije stiže kao poručen kako bi u ovom kolu bodovi ostali u Vigu. Iako je na poslednja tri meča Kadiz uspevao da ostane neporažen protiv Selte, ovoga puta bi to zaista bio podvig za fenjeraša pošto je tim iz Viga jasan favorit u današnjoj utakmici.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)