DRIM-TIM NAPADA "KONJUŠARE": Svetske zvezde u Pireju ne igraju na očekivanom nivou

Novosti online

06. 10. 2022. u 08:36

PORTUGALAC i bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana najveće pretnje po grčkog velikana.

ДРИМ-ТИМ НАПАДА КОЊУШАРЕ: Светске звезде у Пиреју не играју на очекиваном нивоу

Foto: Profimedia

Počeo je Olimpijakos sezonu sa velikim ambicijama. A onda je ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabi Haife i to je koštalo posla Pedra Martinsa. Na njegovo mesto postavljen je Španac Karlos Korberan, ali je potrajao svega mesec i po dana.

Kada se pogleda učinak, odluka Evangelosa Marinakisa i njegovih saradnika ne čudi. Ipak, kome su onda dovedena zvezdana pojačanja u smiraj prelaznog roka? Olimpijakos su pojačali najtrofejniji igrač u istoriji madridskog Reala Marselo, još jedan bivši član "kraljevskog kluba" Hames Rodrigez, zatim doskorašnji napadač Olimpik Marselja Sedrik Bakabu i vezista Hofenhajma Dijadije Samaseku.

Skupa su crveno-beli angažovali 10 slobodnih igrača tržišne vrednosti 66.000.000 evra. Uz gore pomenute stigli su i Rodriges, Šime Vrsaljko, In Veom Hvang, Konrad de la Fuente, Panajotis Retsos, Džoš Bouler i Ui Jo Hvang. Povrh toga potrošeno je 16.000.000 evra na transfere Pepa Biela, Abubakara Kamare, Filipa Sinkernagela, Dorona Lajndera i Pipa.

Olimpijakos će sa novim trenerom pokušati da popravi utisak u Ligi Evrope. Grčki šampion trenutno je bez bodova u grupi "G", a priliku za beg sa dna imaće večeras od 21.00 kada u okviru trećeg kola na stadion "Jorgos Karaiskakis" stiže azerbejdžanski Karabag.

Pomenuti novi trener je dobro poznato ime u Pireju. Španac Mičel je već radio u Olimpijakosu od 2012. do 2014. godine i beležio sjajne rezultate. Stručnjak iz Madrida je sa crveno-belima osvojio dve titule i kup u Grčkoj. Vodio ih je i do osmine finala Lige šampiona, na evrosceni uspeo da savlada timove poput Mančester junajteda, Atletiko Madrida, Juventusa, Benfike i Anderlehta... Minulog vikenda je debitovao u novom mandatu na klupi u rutinskoj pobedi nad Atromitosom od 2:0.

Karabag je dominantna sila azerbejdžanskog fudbala nekoliko godina unazad. "Konjušari" su na maksimalnom učinku u domaćem prvenstvu. Na sedam mečeva imaju isto toliko pobeda uz gol-razliku 27:6. U Ligi Evrope su na premijeri poraženi od Frajburga u Nemačkoj sa 2:1, a onda su na svom terenu iznenađujuće demolirali Nant rezultatom 3:0.

Olimpijakos mora posebnu pažnju da obrati na Leandra Andradea. Mladi Portugalac je najbolji asistent Karabaga, oko Andradea se u ofanzivi vrti skoro apsolutno sve, a ne treba zaboraviti ni bivše fudbalere Crvene zvezde i Partizana - Marka Vešovića, odnosno njegovog imenjaka Jankovića.

Grčki velikan je favorit na svom terenu, ali ove sezone nisu toliko dominantni. Makabi i Frajburg su pred vatrenim pristalicama crveno-belih uspeli da odnesu ceo plen sa "Jorgos Karaiskakisa".

NAŠ TIP: 1 (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna