FERENCVAROŠ ARHIVIRAN: "Crveno-beli" idu na noge razigranim Kragujevčanima

N.P.

16. 10. 2022. u 08:46

FUDBALERI Crvene zvezde će danas od 14 časova gostovati Radničkom 1923 na stadionu „Čika Dača“, u okviru 15. kola Super lige Srbije.

ФЕРЕНЦВАРОШ АРХИВИРАН: Црвено-бели иду на ноге разиграним Крагујевчанима

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji nacionalnog šampionata, sa osvojena 32 boda i dve utakmice manje od ostalih rivala. "Crveno-beli" su ostvarili ukupno deset pobeda, kao i dva remija, a o odličnim partijama  tima iz Ljutice Bogdana svedoči i gol razlika 37:5. Na poslednjem prvenstvenom meču, gosti su savladali subotički Spartak na stadionu "Rajko Mitić" (3:0), a "crveno-beli" su slavili golovima dvostrukog strelca Marka Gobeljića, kao i Kingsa Kangve koji je jednom pogodio. Kada je reč o Ligi Evrope, puleni Miloša Milojevića su u poslednjem meču poraženi od ekipe Ferencvaroša rezultatom 2:1.


Kragujevački Radnički zauzima devetu poziciju u domaćem šampionatu sa ukupno 18 bodova. Popularni "crveni đavoli" ovu utakmicu dočekuju sa tri vezane pobede u prvenstvu, a u poslednjem odigranom kolu su na gostujućem terenu bili bolji od niškog Radničkog, rezultatom 1:3, golovima Krajišnika, Čolovića i Evandra. Izabranici Dejana Joksimovića igraju u klasičnoj 4-4-2 formaciji, gde glavnu reč na sredini terena vodi centralni vezni Damjan Krajišnik koji je najbolji strelac ekipe sa tri postignuta gola.


Sa Radničkim 1923 "crveno-beli" su se do sada u istoriji sastali ukupno na 52 utakmice. U okviru prvenstva odigrano je 28 mečeva, pet kup duela i čak 19 prijateljskih mečeva. Crvena zvezda je pobedila na 39 duela, deset puta je susret završen nerešenim ishodom, dok je na samo tri utakmice slavio Radnički. Takođe, gol razlika je na strani tima iz Ljutice Bogdana i iznosi 110:23. Poslednji put Crvena zvezda i Radnički su se sastali 10. aprila ove godine u okviru 30. kola domaćeg šampionata. Na meču koji je odigran na stadionu „Rajko Mitić“ "crveno-beli" su odneli rutinsku pobedu sa 4:1, a strelci su bili Slavoljub Srnić, El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Nemanja Motika.


Crvena Zvezda mora da zaboravi poraz u Ligi Evrope od Ferencvaroša. Tim iz Ljutice Bogdana je svakako favorit na stadionu "Čika Dača". Međutim, domaćini su pokazali da su nezgodna ekipa u prošlom kolu Nišu. Tipujemo da će u današnjem dvoboju u srcu Šumadije fudbaleri oba kluba postići po gol.


NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone