PIKSI POSLE TORINA U DILEMI! Tandem Srba napada Milan, da li selektor putuje u grad Romea i Julije?

Novosti online

16. 10. 2022. u 10:03

"ORLOVI" sa "čizme" ovog vikenda imaju motiv više da zablistaju.

ПИКСИ ПОСЛЕ ТОРИНА У ДИЛЕМИ! Тандем Срба напада Милан, да ли селектор путује у град Ромеа и Јулије?

FOTO: Tanjug

Sinoć je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uživo pratio meč između Torina i Juventusa. Imao je šta i da vidi. Petorica naših reprezentativaca bili su na terenu "Olimpijskog stadiona", Dušan Vlahović je pogotkom obezbedio trijumf "staroj dami", a danas je na programu još jedan susret koji bi mogao biti interesantan vođi "orlova".

Naime, Verona koju predvode Ivan Ilić i Darko Lazović dočekaće Milan na "Bentegodiju" u meču 10. kola Serije A. "Mastifi" u veoma lošem trenutku dočekuju aktuelnog prvaka, četiri uzastopna poraza skupo su koštala ekipi iz grada Romea i Julije, a poslednji od Salernitane košao je posla trenera Gabrijelea Ćofija.

Odmah po dolasku nekadašnjem strategu Udinezea je bilo jasno da ga čeka zahtevna misija, jer je klub tokom leta ostao bez Đovanija Simeonea (Napoli), Đanluku Kaprarija (Monca) i Antonina Baraka (Fiorentina). Još na početku je ispao iz Kupa Italije, od Barija, a Verona je kasnije odigrala samo nerešeno sa Bolonjom i Epolijem (po 1:1), dobila Sampdoriju (1:2), pretrpela šest poraza od kojih je poslednji u nedelju, od Salernitane, bio posebno bolan, jer je odlučujući gol postignut u nadoknadi.

Ćofi je posao dobio umesto Igora Tudora koji je u prošloj seozni, posle samo tri kola, nasledio Euzebija di Frančeska i do kraja toliko podigao Veronu da bi sa njim na čelu odigrala najefikasniju sezonu u istoriji italijanskog prvenstva.

Na klupu "mastifa" neočekivano je seo Salvatore Boketi. Nekadašnjem štoperu moskovskog Spartaka i Rubina ovo je prvi posao u seniorskom fudbalu. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri samostalno je vodio samo dečake iz Veroninog U18 i U19 tima.

Iako gostuju ekipi koja se nalazi u zoni koja vodi u Seriju B, Milan ne stiže u dobrom raspoloženju. Nakon trijumfa nad Juventusom od 2:0, istim rezultatom "rosoneri" su poraženi od Čelsija u meču koji je obelodanio sve mane kluba sa "San Sira".

Kao da je Čelsi poslao trojanskog konja na najveći italijanski stadion. Iz njega su neprimetno iskočili Fikajo Tomori i Olivije Žiru, inače igrači od krucijalne važnosti za osvajanje prošlosezonskog Skudeta. Međutim potpuno su zakazali u 180 minuta borbe protiv bivšeg kluba. Kao da su po odlasku iz Londona ostali na platnom spisku "plavaca". Tomori je zaradio crveni karton, dok je francuski napadač bio samo statista.

Žoržinjo je pretvorio jedanaesterac u vođstvo u 21. minutu, a konačan rezultat postavljen je 13 minuta kasnije kada je precizan bio Pjer Emerik Obamejang.

Verona je poslednji put savladala Milan davne 2017. godine, "rosoneri" su u nizu od tri uzastopna trijumfa nad večerašnjim rivalom, te nema sumnje da će niz pokušati da produže i od 20.45. Ukoliko trijumfuju Milan bi nastavio poteru za Atalantom i Napolijem. "Boginja provincije" ima četiri boda viška, dok Napoli na svom kontu ima tri, uz meč koji igra danas.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)