RASPUCANE "SVRAKE" SLEĆU NA "OLD TRAFORD": Junajted se mučio protiv Omonije, a kako će sa NJukaslom?

Novosti online

16. 10. 2022. u 08:47

ZANIMLjIV duel na legendarnom stadionu.

РАСПУЦАНЕ СВРАКЕ СЛЕЋУ НА ОЛД ТРАФОРД: Јунајтед се мучио против Омоније, а како ће са Њукаслом?

FOTO: EPA

Mančester junajted se nakon debakla od gradskog rivala Sitija (3:6) konsolidovao i počeo da pobeđuje. Izabranici Erika Ten Haga savladali su Omoniju dva puta u Ligi Evrope u Everton na "Gudisonu". Istini za volju, "crveni đavoli" su se mučili na svakom od pomenutih mečeva, a danas od 15 časova imaju veliki ispit pred svojim navijačima. Naime, na "Old traford" u okviru 11. kola Premijer lige stiže raspucani Njukasl.

Devedeset minuta konstantnih napada Mančester junajteda i 90 minuta borbe za goli život Omonije sa nesrećnim krajem. Ekipa sa Kipra se ljuljala kao brod na ogromnim talasima, bura je pokušavala da ga potopi i uspela je... I to u trenucima kada je oluja počela da prolazi, "crveni đavoli" su stigli do pobede - 1:0.

Čitavim tokom utakmice briljirao je maestralni nigerijski golman Frensis Uzoho, iz svake nove intervencije raslo je njegovo samopouzdanje... U jednom trenutku stekao se utisak da lopta nema gde da prođe. Ali Skot Mektomini je pronašao prostor, a engleski i svetski gigant je do pobede došao iz 33 udarca ka golu rivala, odnosno nakon što im je Uzoho u 11 navrata branio šuteve.

Izgleda da Erik Ten Hag zna nešto što drugi ne znaju. Poprilično je nelogično izgledao potez iz 81. minuta kada je strateg Junajteda umesto Kazemira uveo Mektominija. Malo ko je u tom trenutku mogao da pomisli da će defanzivni vezista izrasti u junaka na "teatru snova", ali dogodilo se upravo to. Škotski vezista je doneo domaćinu bodove, ali i najavu borbe za prvo mesto u grupi sa Real Sosijedadom (12) koji mu beži tri boda.

Njukasl je u poslednje dve utakmice postigao čak devet golova. "Svrake" su savladale Fulam na "Krejven kotidžu" sa 4:1, a onda su na svom terenu deklasirali Brentford - 5:1.

Možda protivnici nisu iz top društva i eventualno ove trijumfe ne bi trebalo glorifikovati, ali kad se sagleda šira slika deluje da su crno-beli spremni za proboj u Ligu Evrope, a kako su se zaleteli imaju pravo da sanjaju i mesto u Ligi šampiona. U ovom trenutku deluju raspucano, motivisano i takmičarski nastrojeno, o čemu svedoči činjenica da su od početka Premijer lige poraženi samo na "Enfildu", a i tad u čak osmom minutu nadoknade.

Petoplasirani Mančester ima samo bod prednosti u odnosu na Njukasl koji je šesti. "Svrake" nisu savladale današnjeg rivala od 2019. godine, Junajted je na proteklih pet duela upisao četiri pobede i remi.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu