SRBIN NA MUKAMA: Sjajni Baskijci dolaze u nezgodnom trenutku

V.D.

19. 10. 2022. u 16:22 >> 16:22

U okviru 10. kola La Lige očekuje nas meč između Real Sosijedada i Majorka

СРБИН НА МУКАМА: Сјајни Баскијци долазе у незгодном тренутку

Foto: Profimedia

Večeras na "Anoaeti", Predrag Rajković, naša reprezentativna "jedinica", pokušaće da sačuva mrežu svog tima protiv domaće ekipe koja je u sjajnoj formi.

Real Sosijedad se trenutno nalazi na petoj poziciji sa 19 bodova i u seriji su od sedam pobeda u svim takmičenjima, dok će večeras pokušati da izbore petu pobedu u ligi u nizu.

Ekipa trenera Imanola Algvasila je sjajna i u Ligi Evrope, gde se nalazi na prvom mestu grupe "E" sa maksimalnih 12 bodova i već su obezbedili prolaz u narednu rundu, dok će u naredna dva kola voditi bitku sa Mančester junajtedom za direktan plasman u 1/8 finala drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Majorka igra po sistemu toplo-hladno. Ne primaju mnogo golova, ali ih još manje daju. Trenutno imaju četvrti najgori napad u prvenstvu. Iza njih su samo Valjadolid, Kadiz i Elče. 

Na poslednja tri susreta osvojili su samo jedan bod i tako su se sa ukupno devet osvojenih bodova spustili na poziciju broj 13. 

U prošlom kolu poraženi su na svom terenu minimalnim rezultatom od Sevilje, a strelac fantastičnog gola bio je Nemanja Gudelj kome je to bio prvenac u La Ligi.

Iako su prodali svog najboljeg igrača od prošle sezone Aleksandera Isaka u Njukasl za čak 70 miliona evra, rezultati i golovi ne izostaju u igri Baskijaca.

Kao zamena za Šveđanina stigao je bivši napadač Partizana i Almerije Umar Sadik, ali je nažalost doživeo povredu nakon samo tri odigrana meča za novi tim i očekuje ga duža pauza. 

Pored Sadika, trener Baskijaca neće večeras moći da računa na Čoa i Munjoza, dok su već duže povređeni Martin Merkelanc i Mikel Ojarzabal. 

Majorka, koju sa klupe predvodi iskusni Meksikanac Havier Agire, biće oslabljena za neigranje Idrisa Babe i Žaume Koste zbog povreda, dok je zbog crvenog kartona suspendovan Vedad Murići.

Real Sosijedad je u seriji od pet pobeda protiv večerašnjeg rivala, a verujemo da će taj niz nastaviti i večeras na svom stadionu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!