PETRIĆEVA MAŠINERIJA GAZI REDOM: Šta može Napredak protiv raspucanog Partizana?

M.T.

20. 10. 2022. u 15:04 >> 15:05

"Crno-beli" su u seriji od pet pobeda u svim takmičenjima.

ПЕТРИЋЕВА МАШИНЕРИЈА ГАЗИ РЕДОМ: Шта може Напредак против распуцаног Партизана?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trebalo je Partizan da dočeka Napredak još početkom avgusta, ali su "crno-beli" tada odložili ovaj meč zbog evropskih obaveza, pa će zbog toga ''čarapane'' dočekati danas od 16.45 na stadionu u Humskoj.

Serija Partizana u Superligi Srbije kao da nema kraja. Od poraza protiv Novog Pazara krajem jula "crno-beli" su vezali devet mečeva bez poraza u domaćem šampionatu, od čega osam pobeda uz jedan remi u večitom derbiju. U međuvremenu se dogodila senzacionalna eliminacija Partizana u šesnaestini finala Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, ali su potom izabranici Gordana Petrića vezali pet pobeda u svim takmičenjima.

Naročito dobro su se pokazali u Ligi konferencija, gde su u nedelju dana dva puta savladali bundesligaša Keln i praktično došli na korak od plasmana u nokaut fazu. Ipak, sve to ne znači ništa ukoliko Partizan bude kiksnuo protiv Napretka jer od početka sezone vuče bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom koji trenuto iznosi pet bodova i svako povećanje bi moglo da znači i oproštaj od borbe za titulu. Ukoliko "crno-beli" savladaju Kruševljane, probiće se na drugu poziciju u šampionatu.

 - Napredak može da nam napravi problem, kao što je radio ranije. Reč je o iskusnoj ekipi, sposobnoj da se namesti, a da bismo probili blok moraćemo više da rizikujemo. Igraćemo Riziko. Kolegu Dušana Đorđevića poznajem, ostavio je pečat u svim klubovima, posvećen je fudbalu, čeka nas težak posao, ali da se ne lažemo: Partizan se pita. U nekim situacijama ''jedan na jedan'' moraćemo da preuzmemo rizik, da ne vraćamo loptu ka sredini, čak i ako je izgubimo da se vidi ideja – jasan je trener Partizana Gordan Petrić.

Napredak je u znatno drugačijoj poziciji u odnosu na Partizan. Dok "crno-beli" drže standardnu formu i redom dobijaju protivnike, Kruševljani igraju po sistemu toplo-hladno pošto su u prethodnih pet kola naizmenično ostvarili tri pobede i dva poraza.

''Čarapani'' su trenutno na 10. mestu tabele sa 17 osvojenih bodova, a u prošlom kolu su minimalnim rezultatom savladali Radnik. Kruševljani se trenutno ''vrte'' oko granice koja deli timove za plej-of i plej-aut.

Partizan ima na svojoj strani skor u međusobnim susretima protiv Napretka, ali su Kruševljani umeli da zagorčaju život "crno-belima" kao što je bio slučaj prošle sezone kada su remijem zadali veliki udarac nastojanjima Partizana da osvoji titulu, što se na kraju i dogodilo.

"Parni valjak" je šest puta savladao Napredak u prethodnih 10 utakmica u ligi, dva puta su slavili Kruševljani, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)