NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

VEČERAS PORTUGAL STAJE NA 90 MINUTA: Porto i Benfika pišu novu epizodu starog rivalstva

M.T.

21. 10. 2022. u 09:36

OBA tima su u dobroj formi.

ВЕЧЕРАС ПОРТУГАЛ СТАЈЕ НА 90 МИНУТА: Порто и Бенфика пишу нову епизоду старог ривалства

FOTO: EPA

Ništa večeras od 21.15 pa u narednih 90 minuta neće biti bitno u Portugalu osim toga ko će se na kraju radovati u derbiju između Porta i Benfika na stadionu ''Dragao'' u meču 10. kola portugalskog šampionata. Rivalitet dva kluba i dva grada imaće večeras 177. epizodu, bar kada su ligaški mečevi u pitanju.

Porto se nalazi u dobroj formi pošto u domaćem šampionatu ima samo jedan poraz u dosadašnjih devet kola. Pored toga tim trenera Serža Konseisaa je jednom remizirao i ostvario sedam pobeda i nalazi se na drugom mestu tabele sa 22 osvojena boda iza velikog rivala Benfike koja ima tri boda više.

"Zmajevi" su u prethodnom kolu domaćeg šampionata savladali Portimonense, a u međuvremenu su odigrali meč Lige šampiona u kojem su savladali Bajer iz Leverkuzena, kao i Kup Portugala u kojem nisu imali previše problema protiv Anadije koju su savladali sa 6:0. Portu ove sezone odlično ide u derbijima jer je već savladao Sporting i Bragu.

Ako su ''zmajevi'' u dobroj formi, šta tek reći za Benfiku. ''Orlovi'' od početka sezone ne znaju za poraz u svim takmičenjima u kojima su odigrali 18 mečeva. Što se tiče domaćeg prvenstva, od devet odigranih utakmica pobedili su osam i jednom igrali nerešeno i trenutno se nalaze na prvom mestu tabele, ispred večerašnjeg rivala. Međutim, Benfika se propisno namučila u Kupu Portugala pošto je trećeligaša Kaladasa eliminisala tek posle izvođenja penala. Prethodno je Benfika u Ligi šampiona remizirala u Parizu sa Pariz Sen Žermenom, a u poslednjem meču u prvenstvu savladala je Rio Ave.

Porto je gotovo kompletan za ovaj derbi pošto u timu neće biti samo veterana Pepea koji je već propustio tri meča zbog povrede kolena, dok su svi ostali u ekipi Serža Konseisaa spremni. Njegov kolega na klupi Benfike Rodžer Šmit neće imati na raspolaganju za ovaj derbi Lukasa Verisimo i Morata, kao ni Davida Neresa zbog povreda.

Do sada su Porto i Benfika tokom svoje istorije odigrali 176 mečeva u šampionatu Portugala i ''zmajevi'' su uspešniji sa 70 pobeda u odnosu na 57 trijumfa ''orlova'', dok je 49 puta utakmica završena nerešenim rezultatom. U poslednjih deset mečeva Porto je sedam puta pobeđivao velikog rivala, dok je Benfika to uspela da uradi dva puta, a tri meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,90)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu