"ŠVABE" I "MILIONERI" UVEK EFIKASNI! Po tradiciji goleada u Dortmundu

V.D.

22. 10. 2022. u 08:55

ZANIMLjIVA utakmica očekuje nas na ''Signal Iduna Parku'' u subotu od 15.30.

ШВАБЕ И МИЛИОНЕРИ УВЕК ЕФИКАСНИ! По традицији голеада у Дортмунду

FOTO: EPA

Duel dva tima koja su sa potpuno različitim ambicijama ušla u sezonu, Dortmund kao ekipa koja godinama bezuspešno pokušava da svrgne Bajern sa vrha Bundeslige, a Štutgart sa ciljem da se ustali kao stabilan prvoligaš nakon što je prošle sezone izbegao plej-of za opstanak u ligi u poslednjem kolu.

Četa Edina Terzića je dobro igrala u početku sezone kada je u 5 uvodnih kola Bundeslige ostvarila 4 pobede, ali od tada su zabeležili samo jednu pobedu i nalaze se na razočaravujućoj osmoj poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Poslednji trijumf u domaćem prvenstvu proslavili su pre više od mesec dana kada su u ''Derbiju Rura'' savladali Šalke rezultatom 1:0. Jedina svetla takčka Borusije su igre u Ligi šampiona gde se nalaze na poprilično sigurnoj drugoj poziciji u grupi sa Mančester sitijem, Seviljom i Kopenhagenom i očekuje ih proleće u najjačem evropskom takmičenju.

''Milioneri'' su u sredu uspešno započeli takmičenje u kupu kada su savladali Hanover.

Što se tiče Štutgarta oni su nakon lošeg početka lige u kojem nisu znali za pobedu u prvih 9 kola otpustili dugogodišnjeg trenera Pelegrina Materaca kojeg je zamenio njegov asistent Mihael Vimer. Vimer je uspeo da razmrda ekipu i zabeleži dve vezane pobede, prvo su savladali Bohum 4-1 i tako pobegli iz zone ispadanja, a zatim su preko nedelje u kupu ubedljivo pobedili Armeniu Bilefeld sa 6-0.

Kada se sastanu Borusija i Štutgart uglavnom su zagarantovani golovi, pogotovo na ''Vestfalenu''. U prethodnih 5 međusobnih obračuna na stadionu Dortmunda pao je čak 21 gol, preko četiri u proseku. Ako na to dodamo činjenicu da je Štutgart od dolaska Vimera dao 10 golova u dva meča goleada je zasigurna.

Domaćin će sigruno biti bez Dauda, Halera, Volfa, Morej Bauza i Bino-Gitensa. Pod znakom pitanja je i iskusni desni bek Toma Menije koji je zbog povrede ranije zavšio meč protiv Hanovera, a očekuje se povratak kapitena i miljenika jednih od najboljih navijača Evrope Marka Rojsa.

Štutgart bi trebao da izađe u skoro najjačem sastavu u subotu, jedini sigurni odsutni je Vagnoman koji je već duže vremena van stroja, a pod znakom pitanja je i defanzivac Paskal Stencel koji je u sredu postigao pogodak protiv Bilefelda.

NAŠ TIP: 1X 1+I 1+II (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića