''KARAMELE'' SE POLAKO TOPE: Neće biti lako protiv Palasa

M.T.

22. 10. 2022. u 09:46

''Orlovi'' nisu izgubili tri meča u nizu.

КАРАМЕЛЕ СЕ ПОЛАКО ТОПЕ: Неће бити лако против Паласа

Foto: Profimedia

Mora Everton nešto pod hitno da promeni pošto je upao u priličnu krizu u prethodnim kolima Premijer lige, a prva prilika mu se ukazuje danas od 16 časova kada na ''Gudison park'' dolazi Kristal Palasa u okviru 13. kola engleskog šampionata.

Everon je uspeo da u Premijer ligi veže dve pobede, prve u sezoni i delovalo je da za ekipu Frenka Lamparda stvari počinju da idu na bolje, ali bilo je to kratkog daha. ''Karamele'' su u naredna tri kola sva tri puta poražene od Mančester junajteda, Totenhema i Njukasla i polako skliznule na tabeli i trenutno se nalaze na 15. poziciji sa 10 osvojenih bodova i samo jednim bodom iznad zone ispadanja.

Probaće Everton upravo protiv Kristal Palasa da prekine crni niz, a prošle sezone je upravo protiv ''orlova'' Lampardov tim uspeo da izbori opstanak u ligi pobedom od 3:2, a navijači se sigurno ne bi bunili da i sada rezultat bude isti, mada ''karamele'' ove sezone pate od velikih problema u ofanzivi pošto su postigli svega osam golova u dosadašnjem toku šampionata.

Kristal Palasa je u znatno boljoj situaciji od Evertona. Ekipa Patrika Vijere u poslednja tri kola nije osetila gorčinu poraza i ostvarila je dve pobede i jedan remi. Obe pobede su ''orlovi'' ostvarili tako što su se vratili iz rezultatskog minusa protiv Lidsa i Vulverhemptona u prošlom kolu. Od početka sezone Palas je ostvario tri pobede, četiri remija i tri poraza, a trenutno se nalazi na 11. poziciji u Premijer ligi sa 13 osvojenih bodova.

Obe ekipe suočavaju se sa velikim brojem izostanaka zbog povreda. Lampard nema na rasoplaganju već duže vreme Džerija Minu, Androsa Taunsenda, Bena Godfrija i Natana Patersona dok je Kristal Palas i u većim problemima. Patrik Vijera ne može da računa Natanijela Klajna, Natana Fergusona, Džjmsa Mekartura, Krisa Ričarda i Džeka Batlenda, dok je pod znakom pitanja igranje Vila Hjuza zbog bolesti.

U međusobnim duelim protiv Kristal Palasa, ekipa Evertona je bolja pošto je u poslednjih 10 utakmica uspela da trijumfuje pet puta u odnosu na samo jednu pobedu ''orlova'', dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. U poslednjih sedam utakmica na domaćem terenu Everton nije izgubio od Kristal Palasa.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener