IGRAJU ZA ČAST I 2,8 MILIONA EVRA: Dortmund gostuje u prestonici Danske

M.T.

02. 11. 2022. u 17:36 >> 17:36

DOMAĆIN je jedini tim bez postignutog gola ove sezone u Ligi šampiona.

ИГРАЈУ ЗА ЧАСТ И 2,8 МИЛИОНА ЕВРА: Дортмунд гостује у престоници Данске

Foto: Profimedia

Što se tiče grupe "G", sve je već poznato kada su u pitanju putnici u osminu finala Lige šampiona, kao i koji tim nastavlja u Ligi Evrope i ko je završio evropsku odiseju. Kopenhagen je ovaj poslednji tim, a večeras od 21 sat na ''Parkenu'' dočekaće Borusiju Dortmund u meču poslednjeg kola.

Meč nema nikakav rezultatski značaj, ali će Kopenhagen makar probati da ostvari pobedu na oproštaju od Lige šampiona pošto je danski tim jedan od četiri u elitnom takmičenju koji ove sezone još uvek nije uspeo da ostvari pobedu. Kopenhagen je u prethodnih pet kola poražen tri puta uz dva remija i poslednji je na tabeli sa dva osvojena boda. Probaće Danci da postignu i gol jer su jedini tim koji još uvek nijednom nije uspeo da zatrese mrežu rivala u Ligi šampiona.

Sve šanse Kopenhagena da produži svoju evropsku odiseju okončale su se u prošlom kolu protiv Sevilje pošto je španski predstavnik slavio sa 3:0. Od tog poraza se Kopenhagen oporavio pobedom protiv Randersa u domaćem šampionatu, a protiv Borusije će biti bez ikakvog pritiska.

Za razliku od prošle sezone kada nisu uspeli da se plasiraju među najboljih 16 timova u Ligi šampiona, ove sezone Borusija Dortmund je taj cilj ostvarila još u prošlom kolu zahvaljujući remiju sa Mančester sitijem. ''Milioneri'' će igrati utakmicu bez tenzija protiv Kopenhagena kojeg su u prvom kolu pred svojim ''žutim zidom'' savladali sa 3:0.

U Bundesligi su prošlog vikenda savladali Ajntraht sa 2:1, iako je tim iz Frankfurta bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik. Borusija protiv Kopenhagena ima i tradiciju na svojoj strani jer nikad nije u evropskim takmičenjima poražena od nekog danskog kluba.

Kopenhagen će i dalje biti bez pomoći Akinkunmija Amoa, Zeka i Nikolaja Boilsena koji su duže vreme povređeni, a izostaće i štoper Davit Kočolava koji je dobio crveni karton protiv Sevilje u prošlom kolu. Borusija Dortmund ima znatno više problema kada je u pitanju sastav za ovaj meč pošto zbog povreda neće biti Marka Rojsa, Tomasa Menija, Rafarela Gerera, Sebastijana Halera i Džejmija Bajno Gitensa. Dok je pod znakom pitanja igranje Mahmuda Dauda zbog problema sa ramenom.

Ovo će biti četvrti meč između Kopenhagena i Borusije Dortmund, a ''milioneri'' su ostvarili sve tri pobede u prethodnim mečevima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024